sukaiba
Hende,  Mad

Anmeldelse: SUKAIBA i Bella Sky

Ham: Efter vores sidste oplevelse i Bella Sky, hvor restaurant BASALT bød på en fantastisk oplevelse, så var vi mere end klar på at prøve den nye restaurant på hotellet. SUKAIBA er japansk inspireret mad i serveringer a la tapas (se hvor fiks jeg fik misbrugt adskillige sprog i én sætning).

Hende: Haha… True! Men det var jo faktisk netop det, tjeneren selv beskrev deres koncept som. Til forskel fra BASALT var vi denne gang dog rykket fra 1. sal og helt op på 23. sal, hvor vi blev placeret ved et dejligt bord med udsigt ud over Ørestaden.

Vores menu på SUKAIBA

Ham: Vi startede med lidt Sake, som jeg inter aner om. Men den var super lækker, blød og fyldig med kraftige noter af pære.

Først omgang bestod af følgende:
Råmarineret laks med ingefærsauce, salat på spidskål, havtorn og koriander.

Blækspruttetempura med sort sesammayo og lime.

Uramaki – sprød reje med shiso og fermenteret klementin.

sukaiba

Hende: De tre første retter var klart mine favoritter! Mums, særligt blæksprutterne var helt fortryllende…

Anden omgang bestod af:
Secreto af gris med wafu sauce, wasabiblade og hvidløgschips.

Bao med grillet and, spirer og chilimayo.

sukaiba

Tredje omgang:
Stegte gyoza med svineskank, sorte hvidløg og grøn chili.

Rå oksemørbrad med peberrod, spinat og ristet sesam:

Og herefter en desert af Honningtoast med havtorn, shiso og fløde is.

Hende: selvom jeg kun fik et par bidder af desserten, så tænker jeg på den endnu. Jeg laver ikke den fejl, at springe over desserten ved vores næste besøg på SUKAIBA

Ham: De har ikke det store udbud af vin på glas, men jeg fik et glas fløjlsblød Pinot Noir, mens Salli indtog en sprød og frugtig Sauvignon Blanc. Begge fra Cloudy Bay, New Zealand.

Hende: Vi kom af med omkring 1200 kroner. En helt fair pris for sådan en oplevelse.

Ham: Men skal man have en længere aften her, med flere vine og lidt flere retter- så nærmer vi os altså hastigt Michelin niveau i pris. Og det syntes jeg ikke helt vi er på. Til sammenligning fik vi på BASALT samme antal retter og 3 gange vin/cocktails pr. mand, til kun 300 kroner mere.

Karakter og afslutning

SUKAIBA var en lækker oplevelse, hvor alt fungerede som det skulle. Restauranten er helt vildt fedt indrettet, og der er rigtig meget wow-faktor, når man går igennem restauranten. Maden var lækker, omgivelserne fabelagtige og servicen ud over det sædvanlige. Men de helt store overraskelser udeblev. Men det er også et utaknemmeligt job, at blive sammenlignet med BASALT, som jo er uundgåeligt, når det ligger på samme adresse. 

Hende: Fire og en halv stjerne, ud af seks mulige
Ham: Fire ud af seks stjerner. Og giver vi halve stjerner nu?
Hende: Deal with it 😉

sukaiba

Den kvindelige halvdel i Ham & Hende. Til dagligt skandinavisk PR manager i L'oréal med ansvar på Urban Decay og Kiehl's. Elsker at spise, rejse og tage lange bade. Er eBay-afhængig og notorisk tidsoptimist. Find mig på instagram: @im_salli

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *