Mad

Flat Iron Steak – inspiration og opskrift

Flat Iron Steak er stadig, af uransagelige årsager, en ret ukendt udskæring herhjemme. Men det er en lækker udskæring, der er let at lave. Tidligere har den været svær at få fat på, men den kan findes fast i f.eks. Netto.

Flat iron steak kaldes også for oyster blade steak og butlers steak, afhængigt af hvor i verden man er. Det er, hvis man kan få det, ikke en voldsomt dyr udskæring, til cirka 110 kr. pr. kilo.

Det er vigtigt at forstå at flat iron steak har intet at gøre med en flank steak! Flank er fra maven/brystet på koen, hvor flat iron er fra skulderen. Personligt er jeg ingen stor fan af flank steak, der for mig er et kedeligt stykke kød som folk lokkes til at købe i grillsæsonen.

En vigtig ting at forstår når du skal lave en flat iron, er masser af salt! Salt den gerne lidt mere end du normalt ville gøre.

Flat iron steak på grillen / Panden

Giv den fuld varme 3-4 minutter på hver side, eventuelt i intervaller af 2 minutter. Lad den hvile lidt inden du skærer ud.

Sous vide

Pak den med masser af smør og kryddeurter, gerne rosmarin. Jeg giver den 54 grader i 3 timer. Herefter en lyntur på panden eller grillen, for stegeskorpen, fuld varme i ca 30 sekunder. Husk at den ikke skal hvile, når den er tilberedt sous vide.

Læs også inspiration og opskrifter på tomahawk steak

flat_iron_steak
Et stk. Flat Iron Steak, pakket og klar til sous vide

Tilbehør og vin

Flat iron kan håndtere en del forskelligt tilbehør og saucer. I grillsæson foretrækker jeg at servere den med kold urtedressing og grillet spidskål – super enkelt men lækkert.

Jeg vil servere den med en relativt kraftig rødvin der står godt til den salte smag, gerne en cabernet sauvignon, Malbec eller lignende. Jeg plejer at servere den med den her Cabernet fra Smith & Hook. Med med lettere tilbehør kan du også slippe afsted med en af de tungere Pinot Noir. Vin er som altid en smagssag, så vær endelig uenig og gør som du selv vil 🙂

God fornøjelse og velbekomme

Henrik
Følg mig på Instagram eller Twitter

flat iron steak

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *