Mad

Tomahawk steak – inspiration og opskrift

Bemærk at jeg er helt alene på det her indlæg, så ingen Ham/Hende opdeling. – Henrik

Helt tilfældigt faldt jeg over den her udskæring i vores lokale supermarked. Og alene det visuelle i udskæringen gjorde at jeg måtte have den med hjem.

Tomahawk steak er egentlig bare en alternativ måde at udskære en ribeye på, således at man får en større “steak” og får benet med. At kalde det en steak (eller bøf om man vil) er nok lettere misvisende, da størrelse, tilberedelse og servering mere minder om en steg.

Det er sku en blæret udskæring!



Tilberedning er i det hele taget lidt af en udfordring, med den her udskæring – ihverfald hvis man ikke kender den (hvilket jeg ikke gjorde).

Tilberedning



Jeg vil klart anbefale at man smider den på grillen. Den er bestemt ikke bygget til at de fleste pander kan håndtere den – jeg havde ihvertfald ingen der kunne. Og da regnen stod ned udenfor, valgte jeg en grillen fra, lige i dag…

Den fik en god gang salt og peber inden jeg brunede på panden ved fuld kraft, 3 min på hver side. Derefter fik den 20 min i ovn ved 200 grader (indtil stegetermometeret sagde 57 grader)

tomahawk-steak

Tilbehør

Godt kød fortjener godt tilbehør. Jeg var i humør til noget enkelt og ukrokket, noget rigtig mandemad… Så råstegte kartofler, stegte squash-skiver og lidt ovnbagte grøntsager.

Hertil en hjemmelavet sauce på fond af okseben og rødvinsindkog (meget i stil med den jeg lavede nytårsaften)


Rødløg og tomater i ovn. Cirka 2 timer ved 100 grader. Har du tiden, så giv dem mere ved lavere varme og slut evt. af med lidt grill.

Og så det endelige resultat – Tomahawk steak ala Qvottrup med tilbehør

Madfotograf bliver jeg aldrig…
tomahawk steak med tilbehør
Men det smagte heldigvis bedre end billederne viser 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *