fantom_smerter_anmeldelse
Ham

Anmeldelse af Fantomsmerter af Stephan Garmark

Fantomsmerter anmeldelse

Indlægget her er ikke sponsoreret, men jeg kender dog Stephan privat – så at kalde mig for en objektiv anmelder er nok ikke helt korrekt, selvom jeg så absolut prøver!

Som Stephans øvrige bøger er Fantomsmerter udgivet af forlaget Dreamlitt. Som sin forgænger Pige under vand handler den om den adelige dusørjæger og enfant terrible, Chris Rantzau Cortes.

fantomsmerter anmeldelse

Den her gang får Chris virkelig sin sag for. Rockerklubben Eagles Renegades presser ham til at efterforske en sag om døde narkomaner og selvmord indenfor rockermiljøet. Samtidig hyrer en lidt mystisk rigmand Chris, til at stå for sikkerheden til et “helt særlig” kunstudstilling.

Men fortidens spøgelser lurer i baggrunden og Chris tvinges ud på kanten af hans egen psyke, moral og formåen.

Stephan Garmark er tilbage med en stærk efterfølger. Selv hvis man undervejs kan regne de største twists ud, så sidder man stadig tilbage med en fornemmelse af overraskelse og “What the fuck”.

Aarhus har aldrig være mere mørk og beskidt, men stadig charmerende og tillokkende; man får lyst til både en kold Classic på Globen Flakket – og en stivkrampe. Men det bliver aldrig moraliserende og politisk. Den slags overlades til en selv, når man undervejs bliver udsat for moralske dilemmaer

Og vigtigst af alt, så er det spændende. Stephan Garmark formår at skrive bøger, der bare ikke minder om noget andet herhjemme – det er fandenivoldsk, hårdkogt og dejligt udansk. Jeg glæder mig meget til næste bog i serien.

Læs også min anmeldelse af Love City

Karakter og afslutning – Fantom smerter

5 ud af 6 stjerner

Fantomsmerter er brutal, hårdkogt og Nådesløs – ligesom jeg kan lide det! De mørke sider, af både Danmark og Aarhus, serveres råt for usødet, uden at der peges fingre eller koges politisk suppe på det. Det er dansk krimi, når det mest udansk og bedst.

Med venlig hilsen Henrik
Følg mig på Twitter eller Instagram

Læs også om de bedste danske krimiserier

Fantomsmerter anmeldelse

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *