skyggespejlet
Ham

Anmeldelse af Skyggespejlet, fortællinger fra mørket 3

Anmeldelse Skyggespejlet

“Skyggespejlet – fortællinger fra mørket 3” er en novellesamling, fra forlaget Enter Darkness, med gyserfortællinger fra en række danske forfattere. Jeg kendte kun to af forfatterne på forhånd, nemlig Stephan Garmark og Patrick Leis.

Læs også min anmeldelse af Love City

Skyggespejlet spænder bredt over genrer og tilgang, med gyset som det samlende anker. Genrer som fantasy, gotisk horror, thriller og sci-fi er alle repræsenteret.

Skyggespejlet er dog en ujævn samling, der spænder fra halvsløj til mesterlig. Historier som “Cold Hawaii”, “Faldende Stjerne” og “Forglemmigej” er spændende, fængende og gør hele samlingen værd at læse.

Andre føles at være mærkelige, bare for at være det – og personligt finder jeg ikke historier uhyggelige, bare fordi de ikke giver mening eller bliver sluttet pludseligt, uden at noget rundes af.

Og så er der nogen, jeg finder deciderede dårlige, som “Kattepoter” der er bogens absolutte lavpunkt. “Kattepoter” er en historie der måske kunne have været god, men bare føles forhastet og ufærdig. Om den er er skrevet sådan bevidst eller om det bare er dårligt vil jeg ikke prøve at udrede, jeg ved blot at det slet ikke er mig.

Titelhistorien “Skyggespejlet” har faktisk meget potentiale og emmer af uhygge og stemning ala Stephen Kings “Knogler”. Men den kommer ikke helt i mål, dertil bliver det lige en tand for rodet til sidst, jeg bliver ihvertfald hægtet lidt af.

Det er naturligvis smag og behag – og der er noget til for de flestes smag, hvis man kan lide gys. Bogen koster fra 240,- og kan forskellige steder, blandt andet på Saxo.com og gucca.dk.

Læs også om de bedste film på Netflix

Karakter og afslutning

Tre ud af seks stjerner

Skyggespejlet er en ujævn omgang, med både godt og skidt. Man kunne have ønsket sig en lidt bedre udvælgelse af historierne, men det er jo også en smagsting. Men den er underholdende, varieret og absolut et læs værd.

Med venlig hilsen Henrik – følg mig på Instagram

Læs også min guide til streaming

skyggespejlet
Forsiden er i øvrigt utrolig flot

Anmeldelse Skyggespejlet

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *