click-and-grow
Ham

Anmeldelse: Click and Grow

click-and-grow

Click and Grow

Click and Grow er en indendørs mini køkkenhave, så man kan dyrke krydderurter eller grøntsager indendørs, hele året rundt. Man fylder bare vand i og sætter den til, så sørger den selv for kunstigt sollys og vanding. “Plantningen” sker med små pods, som bare sættes i.

Click and Grow er super nem at sætte op og komme i gang med. Og så passer den sig selv, du skal bare fylde vand på en gang imellem. Så er det bare at nyde frisk basilikum, jordbær eller chilli året rundt.

Læs også anmeldelsen af Anyware Smart Adaptor

Udfordringer med Click & Grow

Skal jeg være lidt kritisk, så har Click and Grow to udfordringer. Den ene er appen. Appen er ikke faktisk tilkoblet apparatet på nogen måder, så dens status på dine planter kører efter et fastlagt foruddefineret program, uanset hvordan dine planter faktisk har det. Er man totalt idiot til planter kan det nok være fint med en “sådan skal de se ud nu plan”, men jeg stoppede ret hurtigt med at bruge den.

Og så er der lyset. Click and Grow giver nemlig planterne kunstig sollys, når der ikke er sol. Det er super smart, men vær opmærksom på at det også gælder om natten. Og eneste mulighed for at styre det er ved at trække stikket. Så hvis du ikke føler for blåt lys i hele lejligheden ud på de sene timer skal du dække den til, eller slukke den efter behov. Her mangler jeg lidt muligheden for at kunne køre det på et program via appen, således at det først tænder, efter vi er gået i seng.

Begge udfordringer er baseret på at Click and Grow ikke har indbygget kobling til fx wi-fi. Det er måske også lidt meget at forlange, prisen taget i betragtning. Ift pris, så kommer den med en gang basilikum pods, men vær opmærksom på at nye/andre pods koster 90 kr. Pr. stk. og indtil videre kun kan bestilles online. De kan findes på f.eks. På smarthave.dk eller vendora.se.

Konklusion og karakter

Ovenstående udfordringer til side, så er Click and Grow en genial lille tilføjelse til køkkenet. Muligheden for at dyrke friske krydderurter året rundt og have dem lige ved hånden, når man laver mad, er helt fantastisk. Den er også en rigtig god måde at introducere økosystemer og planter og madlavning til sine børn. Og så er det en rigtig fin og anderledes gave.

4 ud af 6 stjerner herfra

click-and-grow

Læs også om bedre indeklima gennem smarthome produkter

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *