Ham

Anmeldelse Knives Out – Var det mord?

Vi trængte til et afbræk fra den hektiske juletid, så en tur ind biografens mørke virkede som det helt rigtige eskapistiske træk. Og selvom skuffelsen over ”Mord på Orientekspressen” havde lagt en dæmper på forventningerne til ”Who dunnit” genren, så endte vi med at se Knives Out, med den småtåbelige danske undertitel ”Var det mord?”.

Læs også om de dårligste film på Netflix

Anmeldelse knives Out

Knives Out er et klassisk mordmysterie, som vi husker det fra Agathe Christie, Hun så et mord eller Family Guys to-episoders føljeton Then there were fewer.

Da familiens Patriark findes død under en fest, må alle medlemmer granskes, mens detektiven Benoit Blanc (Daniel Craig) prøver at finde den skyldige. Strid om arv, jalousi og intriger har den rige familie i metermål
og hvad med den undseelige sygeplejerske Marta? Alle er mistænkte og ingen er pletfri…

Ham: jeg har det meget stramt med Rian Johnson. The Last Jedi var en katastrofe og Looper er dybt overvurderet. Men med meget god snak om Knives Out får han en sidste chance, for at bevise sig selv.

Hende: Jeg hader jo normalt film der involverer mord, da jeg ikke er til det uhyggelige og blodige, men elsker omvendt et godt mordmysterie. Så forventningerne var høje!

Nu til selve anmeldelsen af Knives Out

Ham: Jeg må lægge mig fladt ned. Rian Johnson har gjort en fremragende film. Masser af lag, twists og legen med forventningerne til genren. Og humoren er perfekt afmålt (modsat Last Jedi) tilsat en solid omgang politisk satire.

Hende: Skuespillerne gør det alle skidegodt, der er ingen der falder igennem. Især Daniel Craig som den (måske) dygtige cigarrygende detektiv, komplet med tyk “sydstats” dialekt, stjæler alle scener med charme og varme.

Dog savner jeg mere tid til nogen af bi-figurerne – der ganske enkelt ikke bliver foldet nok ud. Det store cast og de spænende figurer bliver lidt spildt.

Ham: Jeg er helt enig. For mange af karaktererne kommer aldrig i spil og det er enormt synd med så mange gode skuespillere.

Relativt ukendte Ana de Armas er enormt troværdig i en svær rolle i et stjernebesat film. Blandt alle de her karakterer, der balancerer på grænsen til karrikaturer, skal hun være vores følelsesmæssige anker og det mest “ægte” menneske – hvilket hun ganske enkelt gør til perfektion.

Ham: Man får mysterie, spænding og humor for alle pengene, Dog præsenteret i en ramme der også er indsigtsfuld og med lidt mere end bare underholdning. Filmen har lige under overfladen en god omgang stikpiller til både venstre- og højrefløjen i USA og særdeleshed de velhavende.

Hende: Jeg ser slet ikke den dybde i filmen som du gør. Den er sjov og underholdende, men det er lidt “tomme kalorier”, der hurtigt er glemt igen.

Ham: så er det godt at jeg skriver opsummeringen af anmeldelesen 😉

Læs også anmeldelsen af Star Wars – Rise of Skywalker

Knives Out – karakter og afslutning

Ham: 4 ud af 6 stjerner
Hende: 4 ud af 6 stjerner

Knives Out er er en underholdende oplevelse, med mange lag og detaljer, der lægger op til at blive set mere end en gang. Humor, spænding og politisk satire er godt fordelt og der leges med både genrer og forventninger. Den fortjener absolut en tur ind i biografmørket.

Med venlig hilsen
Salli og Henrik

Anmeldelse Knives out – Var det mord?

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *