misery
Ham

Anmeldelse: Misery på Teater Republique

Teaterforestillingen Misery, baseret på Stephen Kings roman, har fået en flot modtagelse hos anmelderne. Så vi tog en tur ud på Østerbro, for at se om gys virker på teatret. Og om Lise Baastrup kan lægge Hjørdis fra sig og være skræmmende…

Læs også anmeldelsen af “Skyggespejlet, fortællinger fra mørket”

Misery kort fortalt

Misery handler om forfatteren Paul Sheldon (spillet af Mads M. Nielsen) der vågner op efter en bilulykke hos sygeplejersken Annie Wilkes (spillet af Lise Baastrup). Hun erklærer sig som hans største fan, men er Annie nu også mentalt stabil? Er der virkelig en snestorm der gør hjælp og kontakt med omverden umulig? Og hvordan vil Annie reagere på det bogmanuskript, som Sheldon har med…

Ham: Jeg er stor Stephen King fan, så jeg glædede mig helt vildt. Og det skuffede ikke, jeg var virkelig godt underholdt. Skuespillerne var eminente og bar forestillingen, så både smerte og vandvid kunne føles op på de bagerste rækker. To timer fløj forbi og jeg sad på kanten af sædet størstedelen af forestillingen . Og så var alt det tekniske en kæmpe fornøjelse, scenografien var virkeligt fed! Lys, lyd og især skygger blev brugt til fulde og gjorde uhyggen god. 

Som uerfaren indenfor at gå i teateret var det her en virkeligt god måde at komme ind i den form for underholdning.

Skal jeg komme lidt malurt i bægeret, så er der er par ting der halter. Slutningen fremstod for mig lidt forhastet, rodet og usammenhængende. Når man har været så tæt på og fulgt historien så nøje, så virker det lidt uforløst at man pludselig selv skal fylde (plot)huller ud. Og den allersidste scene kunne jeg godt have undværet – selvom den virkede til at de fleste andre i publikum kunne lide den. Og så syntes jeg måske ikke, at vi kommer så langt ud i de psykologiske kringlekroge som man kunne, især på Sheldon – men det er så absolut i petitesse afdelingen.

Hende: Jeg er ikke fan af hverken gys eller Stephen King, så jeg er nok ikke den bedste målestok for sådan noget her. Men jeg var underholdt og det VAR uhyggeligt. Super brug af få midler undervejs og fantastisk skuespil. Men jeg må nok tilslutte mig Henrik i at det blev lidt rodet fortalt til sidst.

Læs også: Serier for par på streaming

Konklusion

Hvis du er Stephen King fan og elsker gys, så bør du hoppe ind i mørket på Revolver på Republique. Og er du (som os) en novice der gerne vil prøve kræfter med teateret, så er det her et rigtig godt sted at starte.

Forestillingen kører indtil 24. oktober 2018 og billetter kan købes her. Vi har selv købt vores billetter, indlægget er ikke lavet i samarbejde med andre.

Karakterer til Misery
Hende: 3 ud af 6 stjerner 
Ham: 4 ud af 6 stjerner

P.S. Nogen vil måske bemærke at der ingen billeder er med i det her indlæg. Det skyldes ganske enkelt at det er 1) dårlig stil at tage billeder i teatret og 2) ville ødelægge oplevelsen at vise noget fra forestillingens scenografi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *