indeklima
Ham

Anmeldelse: Netatmo Healthy Home Coach

Netatmo healthy home coach er et af nyeste produkter indenfor indendørsklima og sundhed.

Både indpakning og selve produktet emmer af kvalitet og “lækkerhed”. Og det er virkeligt fedt at se et smarthome produkt, der har et enkelt lækkert design, man sagtens have stående fremme.

Netatmo healthy home coach
Det er et rigtig lækkert produkt visuelt og designmæssigt

Så hvad gør Netatmo healthy home coach

Netatmo Healthy Home Coach kan stilles i et rum, hvor indeklimaet er særlig vigtigt, f.eks. stuen, soveværelset eller på et børneværelse. Den måler så fire forskellige ting:

Temperatur i celsius – det siger vidst sig selv 🙂

Luftfugtighed, altså mængden af vand i luften. Et ofte overset element, der faktisk er vigtig for vores velbefindende. Er luften for tør eller for fugtigt, påvirker det vores vejrtrækning, søvn og kan forårsage gener.

PPM der er en måleenhed for forurening i luften, målt i mængden af CO2. Målingen af forurening er hvor Netatmo Home Coach virkeligt adskiller sig fra konkurrenterne – for det er meget få produkter der kan måle det lige nu.

Lydniveau, altså hvor mange decibel der er i rummet lige nu

Du får så løbende advarsler, hvis grænseværdier overskrides på nogen af de fire overstående. Medmindre at lyd har en særlig værdi for dig at være klog på, så vil jeg dog nok slå lige denne funktion fra.

Appen er nem at navigere i, dog er den i skrivende stund kun på engelsk. Produktet var også nem at sætte op og komme i gang med. Det tog cirka fem minutter fra jeg åbnede æsken, til den første måling var i hus. Du kan sætte den op med Apple Homekit, men den kører også fint bare med den tilhørende app.

netatmo healthy home coach
Appen er nem at overskue, men mangler løsninger på udfordringerne den finder

Netatmo Healthy Home Coach er altså en fin løsning, til at blive klogere på dit indeklima. Men når man kalder et produkt for en “coach”, så syntes jeg at det giver nogen forventninger. Og dem lever den ikke op til. For selv om jeg får små tips undervejs i appen, så mangler der noget konkret coaching og rådgivning ift de data, som produktet leverer.

Én ting er at jeg kan måle for høj forurening eller for lav luftfugtighed, men hvordan gør jeg så noget ved det? Og hvad betyder det helt konkret for sundheden i hjemmet?

Læs også anmeldelsen af Anyware Smart Adaptor

Konklusion

Netatmo Healthy Home Coach koster 700-900 kr. og kan bl.a. købes i Wi-FI butikken og de fleste elektronik butikker.

4 ud af 6 stjerner

Netatmo Healthy Home Coach er et fint produkt med et lækkert design, der er nem at sætte op og komme i gang med. Du får hurtigt et bedre indtryk at dit hjems indeklima og løbende advarsler, hvis noget ikke er optimalt. Men du får ikke meget hjælp til at konkret løse eventuelle udfordringer. Og så findes der produkter på markedet som kan stort set det samme, PPM målingen undtaget, til færre penge.

Med venlig hilsen Henrik – Følg mig på Instagram

Anmeldelse: Netatmo Healthy Home Coach

4 kommentarer

 • Katja

  Jeg har netop installeret Netatmo vejrstation både ude og inde samt i mit drivhus og er meget begejstret. Den kan selvfølgelig ikke andet end at måle temperatur, luftfugtighed, CO2 osv – men jeg skal faktisk heller ikke bruge andet. Det er netop enkeltheden og nemheden, jeg godt kan lide. Især efter at have kæmpet mig igennem flere andre vejrstationer med håbløs “brugervenlighed”. Jeg har indtil videre haft dem i 14 dage – nu bliver det spændende at se hvor driftsikre og holdbare de er. Til den pris har de bare at holde evigt!

  • Salli

   Hej Katja

   Det giver super god mening når man har vejrstationen, især da indeklimaudvidelsen så er lidt billigere. Jeg har kun hørt gode ting om deres holdbarhed. Og ja, Netatmo vinder virkelig på deres brugervenlighed. Og kan man omsætte tallene til noget brugbart, så måler den bestemt alt man skal bruge. Min anke er mest på om folk selv kan finde ud af at skabe handling udfra tallene. Om ikke andet så må jeg jo til tasterne og lave et indlæg om det 🙂

   /Henrik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *