Mad

Avocado toast på rugbrød

Avocado toast på rugbrød er super lækker og relativ sund spise, som tager selv den værste sult. Her i en version med lidt spicy kraft og kant.

Vi elsker den her spise og får det året rundt; den er nem, hurtig og føles væsenligt mere junket, end den reelt er.

Læs også om forsommer på Teglholmen

Avocado toast på rugbrød

Læs også om hjemmelavet iskaffe uden mælk og sukker

Det skal du bruge

Til 2 personer
4 stk. rugbrød, helst af god kvalitet
Sherrytomater
4 stk. avocadoer
Smør
Chilimayo
Sesamfrø

Sådan gør du

Smør rugbrødet på begge sider med smør (et let lag). Giv dem 10 minutter i ovnen ved 200 grader varmuft. Vend dem midtvejs, så de bliver sprøde på begge sider.

Skær cherrytomater og avocado i tynde skiver.

Anret og slut af med chilimayo og sesamfrø.

Varianter

Hvis man tager ovenstående opskrift som basis, så kan der smides andre ting ovenpå, alt efter lyst og behov. For eksempel har versionen på billederne har hjemmelavet æggestand under avocadoen.

En af de meget junky varianter, som vi laver hjemme hos os, er en version med scrambled eggs og bernaise sauce (nogen gange bruger vi også hollandaise eller anden) som vi har i rest fra dagen før.

Det føles som at starte dagen med junkfood, men stadig i den nogenlunde sunde ende. Og så hjælper det med at få brugt rester, vi ellers ville smide ud. Og så mætter den utroligt længe!

Med venlig hilsen Salli – Følg mig på Instagram

Avocado toast

Avocado toast på rugbrød

Den kvindelige halvdel i Ham & Hende. Til dagligt skandinavisk PR manager i L'oréal med ansvar på Urban Decay og Kiehl's. Elsker at spise, rejse og tage lange bade. Er eBay-afhængig og notorisk tidsoptimist. Find mig på instagram: @im_salli

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *