Ham

Boganbefaling – Blodbaner af Jacob Krogsøe og Martin Jürgensen

Efter at jeg selv er startet som forfatter, vil jeg ikke længere lave boganmeldelser. Nogle vil måske mene at man sagtens kan være både forfatter og anmelder, men det har jeg ikke lyst til. Men jeg vil hellere end gerne anbefale, når jeg læser en god bog, især hvis den er dansk.

NB. Bogen er købt for egne penge.

Læs også om min debutroman “Når ilden kaster skygger”

Blodbaner er den anden roman af makkerparret Jacob Krogsøe og Martin Jürgensen. Deres første roman Randvad har jeg stadig til gode (den venter på hylden til juleferien lige om hjørnet). De to er nok forholdvis ukendte i den brede læserskarre, med det bør ændre sig, hvis der er retfærdighed til.

Et grusomt mord i København, en præst i Billum og en lidt sær ældre mand med en autocamper. Og spor der trækker tilbage til barndommen og mystiske ritualer på en spejdertur. Mere vil jeg ikke afsløre om handlingen i Blodbaner. For jo mindre du ved, jo bedre er oplevelsen, syntes jeg.

Blodbaner er blodig, voldelig og uhyggeligt spændende. Som læser får du intet foræret og detaljerne må du selv regne ud. Og det passer mig mere end fint, jeg hader personligt når alt skal udpensles og overforklares – når intet overlades til fantasien i forfatterens desperate jagt på at rationalisere det der sker. Men den fejl begår de to herrer Krogsøe og Jürgensen på ingen måder. Til gengæld er de rigtig dygtige til at skrive. Om man er i Istedgade, Billum eller på Fur, så bliver alle sanser mentalt aktiveret gennem eminente beskrivelser og lækkert sprogbrug. Jeg fløj gennem bogen og skreg på mere, da den var slut.

Blodbaner giver mig en mindelse om Stephen Kings bøger under pseudonymet Richard Bachman – hvilket for mig er et kæmpe kompliment. Blodbaner får en stor anbefaling fra mig. Blodbaner af Martin Jürgensen og Jacob Krogsøe kan købes nu på Saxo.com.

Du kan læse mere om Jacob Krogsøe her.

Med venlig hilsen Henrik
Følg mig på Instagram

Læs også om krimipodcasten “I skyggen fra vi andre”

blodbaner
En dejlig kombination

Boganbefaling – Blodbaner af Jacob Krogsøe og Martin Jürgensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *