Ham

Cigar for begyndere

Cigar for begyndere – det er aldrig for sent at komme i gang

Jeg er livsnyder, det er ikke nogen hemmelighed. Jeg elsker også en masse ting, som jeg godt ved ikke nødvendigvis er gode for mig. Den her serie, som jeg har kaldt “det gode liv” handler dog ikke om sundhed, tværtimod.

Som disclaimer bør det næppe være nødvendigt at sige: Rygning er usundt! Også selvom du ikke inhalerer.

Jeg elsker en god cigar. Den er for mig nydelse, meditation og afslapning i én fin pakke. De par timer jeg tager, somregel hver søndag, er her hvor jeg lader op.

Lugten af morfar

En klassiker ift cigarer, er at folk syntes “de er sure” eller “lugter af morfar”. Det er især billige maskinrullede cigarer, der indeholder hakket tobak, der lugter på den måde.

Håndrullede gode cigarer har hele tobaksblade og lugter slet ikke på samme måde.

Værd også opmærksom på at hvis du ryger cigaren for hurtigt eller kraftigt, så kommer den også til at lugte mere sur.

Humidoren

Hvis du vil samle på cigarer, så kommer du ikke udenom at eje en humidor. En humidor er en trækasse, hvori cigarer holde sig friske ved en højere luftfugtighed.

Humidorer er næsten en videnskab i sig selv. Og der er skrevet mange klogere ting end jeg kan sige andre steder.

Læs også opskrift og inspiration på Tomahawk Steak

Så hvad skal cigaren parres med? Alkohol og kaffe

Du bestemmer helt selv hvad du vil nyde sammen med din cigar og lad ikke andre fortælle dig andet. Det er klassisk at nyde en cigar sammen med stærk spiritus som whiskey eller cognac, men det er altså en smagssag. Personligt er jeg ikke til nogen af de to, men nyder gerne min cigar med rødvin, mørk rom eller en god øl.

Det rigtige askebæger

Hvis de gerne vil nyde en cigar ordentlig, er det vigtigt med et godt askebæger.

Dipping – skal man dyppe sine cigarer?

At dyppe sin cigar, også kaldet “dipping”, går ud på at du dypper rygeenden af cigarer i en tyktflydende spiritus eller likør.

“dipping” er et omdiskuteret emne, med polariserede holdninger. Personligt syntes jeg ikke at det giver noget sønderligt til oplevelsen, hvorimod man risikerer at ødelægge en god cigar, hvis man gør det forkert.

Cigarer – hvor køber jeg dem?

Som novice kan jeg godt lide af købe cigarer i en butik, hvor jeg kan råd og vejledning, men især se og dufte cigaren inden jeg køber. Især i starten fik jeg på webshops lavet et par fejlkøb, som aldrig var sket i en butik.

Men der er også en række glimrende webshops. Dog skal du ikke forvente at spare det store på webhandel, medmindre du køber hele kasser ad gangen.

De fleste af mine cigarer køber jeg hos Macanudo eller Danish Pipe Shop, som begge har både har fysisk butik i københavn og webshop.

Fysiske butikker
-Danish Pipe Shop
Macanudo

Webshops:
Rombo.dk
Cognachuset

Hvor kan jeg finde mere information og inspiration

Blogs og artikler

Instagram:
-Ingvars Cigar page

cigar for begyndere
Nyder en cigar med et koldt glas viognier i det nordfranske…
cigar for begyndere

Cigar for begyndere – en guide

Læs også om iskaffe uden mælk og sukker

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *