Dæmonfyrstens forbandelse anmeldelse
Ham

Dæmonfyrstens forbandelse anmeldelse

Dæmonfyrstens forbandelse anmeldelse

Sværd og Trolddom bogserien, mange af os kender fra barndommen har fået ny popularitet, nok især takket være podcasten Han Duo og der gennemgang af dem på Podimo. Der har Faraos Cigarer besluttet at genudgive de gamle bøger med ny oversættelse og nye illustrationer. Jeg har spillet den en af bøgerne, Dæmonfyrstens, der tidligere ikke har været udgivet på dansk.

Note. Bogen er købt for egne penge.

Dæmonfyrsten Forbandelse – eventyret

Det er noget tid siden jeg selv har spillet Sværd og Trolddom, men jeg er blevet godt opdateret på dem med Han Duos gennemspilninger. Eventyret her er lidt anderledes, da der fra start ikke er noget bestemt mål. Hvorfor den hedder Dæmonfyrsten Forbandelse er noget vagt, før man når rigtig langt i historien. Men det er et underholdende og udfordrende eventyr de absolut færreste vil komme igennem i første omgang. Den er også atypisk fra de andre eventyr, ved at man virkeligt kommer omkring og møder mange forskellige steder. Der er også en guldgrube af referencer til de andre bøger, så jeg kan varmt anbefale at man er opdateret, for at få mest ud af den.

Et enkelt irritationsmoment er den fuldstændigt vanvittige udstyrsliste, der får et inventory fra Diablo til at ligne en tom lagerhal i sammenligning. Langt det meste af udstyret får man aldrig brugt, jeg har på tre gennemspilninger med forskellige tilgange, kun brugt måske 20% af de ting jeg samler op.

Bog, oversættelse og illustrationer

Det er super ærgerligt at man ikke har gjort sig mere umage med oversættelse og især redaktionelt arbejde, for bogen har rigtig mange fejl. I den “lette” ende er der slåfejl, sløj grammatik og manglende ord i sætningerne. I den mere alvorlige ende er der forkerte oversættelser, en række af mindre kontinuitetsfejl og et par deciderede huller i historien.

Jeg vil faktisk vove den påstand at bogen er oversat fra ende til anden uden tanke på at der kunne være fejl i den oprindelige fortælling. Og at der aldrig har været hverken korrekturlæser eller redaktør ind over. 129 kroner er måske ikke mange penge, men for pokker da, gør jer nu lidt umage!

Det går mig lidt på at man ikke har fikset et af de store irritationsmomenter fra de gamle oversættelser, nemlig at gøre det helt tydeligt hvornår man gevinder tabt evne/held/udeholdenheds point og hvornår man kan gå over sit oprindelige tal, altså lægge til. De påpeger det selv i regelkapitlet, men det er så glemt ret hurtigt igen.

En af de mindre irritationsmomenter er som sådan ikke en fejl, men en redaktionel beslutning jeg bare ikke bryder mig om. Man har valgt at placere alle regler, skemaer og karakteropbygningen sidst i bogen fremfor først. Personligt syntes jeg at det er irriterende at skulle bladre til sidst i bogen,

Desuden er det lidt forvirrende at man får udstyr oplyst både i det her regelkapitlet og i bogens indledende kapitel. Ingen af de to steder har man dog husket at fortælle hvor meget guld man får… Som et lille protip kan jeg fortælle at du skal starte med mindst 10 guldstykker, ellers kan du ganske enkelt ikke gennemføre eventyret.

Illustrationerne er glimrende, bidrager fint til historien og har sin helt egen stil. Smagsmæssigt kunne jeg måske godt ønske mig noget lidt andet end den meget tegnede og lette streg, men jeg respekter kunstnerens valg og evner.

Karakter og afslutning

4 ud af 6 stjerner

Det er helt fantastik at komme tilbage til den her verden og den her form for rollespil holder stadig 100%. Og endnu bedre er det at prøve et nyt eventyr, så jeg håber bestemt på mere i serien. Men jeg håber også at Faraos Cigarer strammer gevaldigt op.

Selvom 129,- er en absolut rimelig pris, så fortjener læseren stadig et mere gennemtestet produkt. De fire stjerner er for oplevelsen og nostalgien, mens Faraos Cigarers redaktør får nul stjerner.

Dæmonfyrstens Forbandelse koster 129, og kan købes online her, eller i Faraos Cigarer butikkerne.

Med venlig hilsen Henrik – Følg mig på Instagram

Læs også anmeldelsen af Hunters: Hell af Peter Kongsgaard

Dæmonfyrstens forbandelse anmeldelse

Dæmonfyrstens forbandelse anmeldelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *