equinox anmeldelse
Ham

Equinox Anmeldelse – Er den spild af tid?

Equinox Anmeldelse

Equinox er Netflix nye danske thrillersatsning i seks afsnit, med Danica Curcic som den absolutte hovedrolle og bl.a. Lars Brygmann i en af birollerne.

Equinox er den nyeste danske serie på Netflix og selv forholder jeg mig ret skeptisk overfor originale danske ting på Netflix, da barren indtil videre er sat ret lavt. Anmelderne med tidlig adgang til serien har dog været meget positive, så jeg prøvede bestemt at skrue de lysegrønne briller på.

Jeg kendte ikke på forhånd den podcast som serien er baseret på, jeg kender dog romanen 7.A af Bjarne Reuter, som den på papiret lød til at have fået lidt inspiration fra. Men hvor 7.A handler om en bus med folkeskoleelever, er det her en lastbil med studenter der forsvinder sporløst. 21 år senere forsøger en lillesøster til en af de forsvundne så at opklare mysteriet.

Læs også anmeldelsen af Mulan på Disney+

Fungerer det så?

Equinox Anmeldelse

Equinox er velproduceret, til tider rigtigt flot filmet og for det meste velspillet. Og Danica Curcic gør alt hvad hun kan for at få vores hovedperson til at fungere. Det lykkedes langt hen ad vejen for hende, men hendes karakter er simpelthen ikke godt nok skrevet, mere om det senere.

Der hvor serien halter er klart i manuskript og plot. Efter det første afsnit narres man til at tro, at der her gemmer sig et interessant mysterie. Og at det er tiden værd at bruge 6 afsnit af 40-45 minutter på at få det opklaret.
Men det er det ikke. Og du får aldrig nogen svar, for forfatterne bag serien har dem heller ikke.

Det papirstynde plot er udelukkende til for at holde dig interesseret i en ligegyldig rodet historie med en bovlam heltinde, der kun kan komme videre i hendes narrativ, hvis andre hjælper hende eller hvis at hun er absurd heldig. Vi taler vitterligt om en heltinde, der kun kommer videre i historien fordi hun taber eller tilfældigt smadrer ting i hysteri. Der mangler grundlæggende karakterarbejde til at gøre karakteren spændende og gøre hende til en, som man gider at holde med. Den unge version af hovedpersonen, fantastisk spillet af Viola Martinsen, er langt mere heroisk og stærk.

equinox anmeldelse
Det er hverken Game of Thrones på dagpenge, eller live-rollespil i Vestskoven. Begge dele ville sjove mindre fjollede end den her scene

Er den værd at se?

Men er det så i det mindste spændende, tænker du måske. Nej, det er ikke. Serien kommer aldrig i nærheden af at være hverken uhyggelig eller spændende. Spænding kræver nemlig at skaberne forstår noget så basalt som karakterarbejde, dybde og struktur. Mærkelige drømmescener og konstante flashbacks skaber ikke spænding i sig selv, det kræver at man forstår at bruge dem rigtigt.

Det hele er ganske enkelt spild af tid. Nogen kritiserer serien for at være for overnaturlig i sin slutning, men det er ikke det reelle problem. Problemet er at man ikke har haft evner til at fortælle slutningen ordentligt, hvilket ærligt talt ikke virker svært. Eller endnu værre at man har holdt igen for at en sæson to skulle være en mulighed, hvilket de på ingen måde fortjener. Se i stedet filmen Midsommar, hvis du gerne vil se nordisk gys.

Og jeg er er oprigtigt ærgerlig, for her var ellers alle muligheder for en virkelig god dansk genreserie. Det er den bare ikke. Vil du gerne have en god historie om en skoleklasse der forsvinder, med en uhyggelig og effektiv afslutning der giver flere spørgsmål end svar – så læs bogen jeg nævner tidligere i indlægget.

Læs også anmeldelsen af On Becoming a God in Central Florida

Karakter og afslutning – Equinox Anmeldelse

2 ud a 6 stjerner

5 timers flot produceret, og til tider velspillet, komplet spild af tid. Heldigvis er den relativ hurtigt at komme igennem. Men du får aldrig de svar du søger.

Equinox kan ses på Netflix

Med venlig hilsen Henrik – Følg mig på Instagram

Ønsker du at tilføje mig til din anmelderliste, har du noget vi skal anmelde eller har du forslag til bloggen så kan jeg også kontaktes på henrikqvottrup@hotmail.com

Læs også om oversete serier på Netflix

Equinox Anmeldelse

Equinox Anmeldelse

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *