indeklima
Ham

Få bedre indeklima gennem smarte produkter

Bedre indeklima er lig med bedre velvære. Men kan smarthome produkter nu hjælpe med det?

Indeklima er et af de helt store emner inden for smarthome lige nu. Der findes rigtig mange produkter der måle alt fra luftfugtighed til radon, eller som kan styre og påvirke luften i et rum.

Indeklima er overraskende vigtigt for vores helbred og velvære, og stadig meget overset herhjemme. Det handler ikke kun om at forebygge astma og allergi, men også om at få et generelt bedre helbred og velvære. Har man dårlig luftfugtighed eller meget støv i hjemme er det ikke sikkert at man opdager det, da man går i det hele tiden.

Læs også anmeldelsen af Anyware Smart Adaptor

Så hvad skal man holde øje med?

Generelt er der tre ting, som er væsentlige at måle:

Luftfugtighed
Det er vigtigt at et hjem ikke er for fugtigt eller for tørt. Især sidstnævnte er et problem herhjemme og skyldes nødvendigvis ikke kun manglende udluftning. Optimalt set bør luftfugtigheden være 30-60

Temperatur

Den bedste temperatur er selvfølgelig lidt individuel, men 21-22 grader er det generelt anbefalede for et godt indeklima.

Forurening
Der er flere måder at måle forurening i dit indeklima, men en almindelig måde er måleenheden PPM. Arbejdstilsynets grænseværdi er 1000 PPM.

Stearinlys og dårlig udluftning

Her i Danmark er vi især påvirket af vores forbrug af stearin indendørs. Det er rigtig dårligt for indeklimaet og forurener luften i hjemmet. Derudover er vi generelt dårlige til at lufte nok ud, selvom mange tror at de gør det nok.

Og det er nemt at gøre noget ved, hvis man er opmærksom på det. Og hvis man ved hvad problemet er.

Generelt kan produkter til indeklima opdeles i to kategorier; dem der måler og dem der gør det bedre. Generelt er der ikke meget fidus i at have et produkt der gør dit indeklima bedre, hvis du ikke ved hvad der faktisk skal bedres. Så bliver det meget din mavefornemmelse der afgør det og du ender måske i sidster ende med ikke at få produktet brugt.

Produkter der måler

De fleste måleprodukter til indeklima er ikke ret dyre og nemme at sætte op. Så sender de data til din telefon og advarer, hvis noget ikke er optimalt. Det du skal være opmærksom på, er hvad de kan, og ikke kan, måle.

Netatmo Healthy Home Coach

indeklima

Netatmo laver mange forskellige smarthome produkter, men Healthy Home Coach er blandt deres bedste.

Netatmo Healthy Home Coach er eminent til at måle alle tre elementer nævnt længere oppe.

Jeg har lavet en anmeldelse af Neatmo Healthy Home Coach, som du kan læse her.

Anyware Smart Adaptor

indeklima

Danske Anyware Solutions har lavet et ret genialt produkt, der kan måle både temperatur og fugt i rummet. Den kan så også alt muligt mere end det.

Jeg har lavet en længere anmeldelse af Anyware Smart Adaptoren, som du kan læse her.

Produkter der kan forbedre dit indeklima

Den anden type produkter er dem, der rent faktisk påvirker dit indeklima. Her er det dog vigtigt at man har sat sig ind i, hvad udfordringen er, gennem målinger fra ovenstående produkter eller lignende. Er der f.eks. tale om tør luft, kan en relativ simpel fugter gøre tricket.

Dyson har flere gode produkter til indeklima, især deres Hot + Cool produkter er fremragende, omend ikke i den billige ende.

Med venlig hilsen Henrik
Følg mig på Twitter og/eller Instagram

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *