Ant-Man & The Wasp
Ham

Filmanmeldelse: Ant-Man & The Wasp

Ham og hende anmelder: Ant-Man & The Wasp

Velkommen til vores allerførste (af forhåbentligt mange) filmanmeldelse. Vi har været en tur i biffen og se “Ant-man & The Wasp”.

Ham: Første film efter Infinity War er selvfølgelig noget jeg, som kæmpe Marvel nørd, har glædet mig helt vildt til! Og den første Ant Man film overraskede positivt, men der havde jeg så absolut heller ikke høje forventninger. Det havde jeg faktisk heller ikke til efterfølgeren, min bekymring gik især på om at modellen fra den fra første kunne holde til ret meget gentagelse.

Hende: Jeg kan faktisk ikke rigtig huske den første film, husker mest Ant-Man som bifigur fra “Civil War” 🙂

“Læs også vores anmeldelse af Aladdin fra 2019”

Filmen kort fortalt – ingen spoilers!

Filmen foregår to år efter Civil War. Scott Lang/Ant-Man(Paul Rudd) er i husarrest med kun 2 dage tilbage af sin straf. Dr. Pym har i mellemtiden arbejdet på at bringe hans kone tilbage fra “the quantum realm og skal derfor modvilligt bruge Scotts til den sidste del af forsøget. Så nu er den gode Ant-Man nødt til at trække tilbage i dragten, hvilket ikke bliver nemmere af at den både den mystiske Ghost, FBI og forbryderen Sonny Burch vil have fingrene i teknologien.

Så går det ellers derudaf med one-liners og masser af krympe/forstørre action. Der er stadig en snert af heist-movie over den og alle de gamle biroller fra etteren popper op igen (med svingende resultater).

Så hvordan er den?

Hende: Dejligt med en tur til Marvel universet, der ikke er domineret af død, desperation og ødelæggelse. Den er sjov, sød, letfordøjelig og helt uden den selvhøjtidelighed, der ellers nogen gange kan være i superheltefilm. Paul Rudd er rigtig god og det meste af castet fungerer som det skal. Og dejligt med endnu flere stærke kvinder, både Ghost og Wasp sparker røv! Filmen har dog lidt dødvande i midten, hvor den mister momentum og kører på repeat med myre-jokes og birolle fyld.

Ham: Helt enig. Det er meget mere af det samme fra etteren, veludført, godt lavet og den er super sjov. MEN… Jeg savner udvikling hos karaktererne, især hovedpersonen. Jeg havde forventet at det her var filmen, hvor han for alvorligt skulle påtage sig helterollen – i stedet er han lidt forvist til at lave sjov på sidelinien, mens de stærke kvinder slås.

Action scenerne er flotte og med godt tempo, men mangler lige det sidste nerve – ligesom med “Spiderman Homecoming” så bliver det aldrig rigtig “farligt”. Jokes er der rigtig mange af og ikke alle når i mål, især myrer-er-sjove jokes fik jeg lidt nok af. Men overordnet set er filmen en af de sjovere jeg har set i år

Ghost er en både dyb og spændende skurk, men får måske ikke lov til at folde sit potentiale ud. Wasp som heltinde fungerer rigtig fint og kampene mellem hende og Ghost er eminente! Men en af filmens store svagheder er, at hverken karakterer eller plot ikke rigtig fører nogen steder og man investerer sig ikke i den.

Vurdering af Ant-Man & The Wasp

Ham: 3 ud af 6 stjerner

Hende: 4 ud af 6 stjerner

Ant-Man & The Wasp er en aldeles glimrende action-komedie og perfekt til at undslippe varmen i et par timer. Men filmisk bliver det aldrig noget mestværk og de mange karakterer falder over hinanden, uden at de rigtig kommer nogen steder. Men man skal glæde sig til klippet efter slutningen, for den åbner virkelig op for nogen spørgsmål!

P.S. Ja der er også et klip igen efter rulleteksterne, men den fortæller intet

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *