Ham

Gemt og glemt, men holder stadig – Spil, film og serier fra 90erne

Det her skulle oprindeligt have været en podcast, men jeg må nok erkende at det ikke bliver lige foreløbigt. Men temaet er enkelt nok, vælg en tidsperiode og find tre glemte perler; et spil, en film og en serie.

I første afsnit tager jeg en tur tilbage til 90erne, helt præcis 93 og 94. Det er naturligvis svært at finde noget som både er glemt OG godt, så de ting jeg hiver frem er måske ikke altid glemt at hardcore nørder indenfor dette område, men mere af den generelle befolkning. Min målestok for succes at de fleste tænker “Nåå ja, den var da fed”, “Ej den fik jeg aldrig set” eller “Den skal jeg sku se/spille igen”.

En del af pointen er selvfølgelig at tingene skal være tilgængelige. I udgangspunktet prøver jeg at finde ting, der er tilgængelige enten som via streaming eller kan købes i en alment kendt webshop.

Læs også om retrospil der stadig holder

Filmen – Natural Born Killers

90erne

Skrevet af Quentin Tarantino, instrueret af Oliver Stone og med hovedroller af Juliet Lewis, Woody Harrelson, Tommy Lee Jones og Robert Downet Jr. Så hvordan kan den her film fra 1993 på nogen måder være glemt i dag?

Læs om den på IMDB her

Læs også om de bedste podcast for nørder

Spillet – Golden Axe III

golden axe 3

Der er klassikere og så er der KLASSIKERE. Golden Axe hører til blandt de sidste. Fantasy platformspillet hvor man tæver sig igennem horder af fjender.

Og det holder stadig den dag i dag, især hvis man spiller to. Min egen favorit er stadig Golden Axe III fra 1993.

Golden Axe kan spilles på Sega Classic, som koster cirka 599,-. Alene Golden Axe er, syntes jeg er investeringen værd – også selvom Segaen har sine udfordringer. 

Serien – The Adventures of Brisco County jr.

serier fra 90erne

Gode serier fra 90erne, som ikke i dag har kultstatus, men stadig holder, var klart den sværeste kategori.

Serien her fik desværre kun en sæson, som blev sendt på TV2 (lørdag over middag, hvis jeg husker korrekt) i tidernes morgen. Bruce Cambell er som altid charmerende og fyldt med vandvittig energi.

Serien kan købes på bl.a. Amazon.

Læs også om bog anbefalinger og -anmeldelser

Gemt og glemt, men holder stadig – Spil, film og serier fra 90erne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *