teglholmen
Hende

Guide til Teglholmen og Sluseholmen

Sydhavnen er stadig et navn, der får nogen til at rynke på næsen og tænke på socialt udsatte. Og selvom Mozarts plads stadig er et udsat område, så er både Teglholmen og Sluseholmen det absolut stik modsatte. Vi elsker at bo her og vil gerne oplyse om hvor dejligt det er!

Vi opdaterer den her artikel løbende…

Vi har boet på Teglholmen fire år i skrivende stund. I den tid har både Teglholmen og Sluseholmen været igennem en kæmpe udvikling.

Mad på Teglholmen

Mad fra yogacafeen Yum

Foodtrucks
Ved Spar på Teglholmen holder der jævnligt forskellige foodtrucks samt ostebil, fiskebil og kødbil.

Spiseriet Cafe og restaurant
Spiseriet ligger på Teglholm Brygge er et hyggeligt intimt sted med fantastisk mad.

Yum Yoga og Cafe
Yum ligger lige ved vandet på Teglholmen ligger en hyggelig lille cafe med vegetarisk mad. Vi kan varmt anbefale deres signatur grød eller en af deres sandwiches. Vær opmærksom på at det ikke altid er nemt at få bord udenfor, især ved godt vejr, men heldigvis kan man bare vente mens man kigger udover vandet og nyder solen.

Oishi Sushi
Teglholmens nyeste sted, med lækkert take-away sushi. Bestemt et besøg værd. Værd opmærksom på at de hver onsdag har et super godt tilbud.

Restaurant Vandvid
Husbådsrestaurant på Teglholmen med lækker ala carte kort og søndagsbrunch. Vandvid er absolut et besøg værd. Du kan også læse vores anmeldelse af restauranten.

Teglværket

Streetfood boder, events og strandbar. Teglværket er ikke et sted vi har brugt så meget endnu, men maden er nu glimrende!

Bows & Ballons
Spøjs og farverig cafe på Teglholmen, med masser af balloner.

Mad på sluseholmen

På Sluseholmen ligger der også en række glimrende take-away steder, med alt fra italiensk til sushi, bla.a.

Pick A Deli
La Focaccia Pizzeria
Sukuri Sushi

Sluseholmen har også en hyggelig cafe i form af en Riccos kaffebar, samt den spritnye Lagkagehuset på Sluseholmen.

Læs også vores anmeldelse af Restaurant BASALT i Bella Sky

Indkøb og shopping – Sluseholmen og Teglholmen

Hverken Teglholmen eller Sluseholmen byder endnu på nogen deciderede shoppingmuligheder. Til gengæld er både Fields og Fisketorvet lige ved hånden.

Super Marco
Kun 4 minutter fra Teglholmen ligger Super Marco, et italiensk supermarked med alt hvad hjertet begærer. Er du til ost, kød, pasta og vin, så er det her en fantastisk oplevelse.

Supermarkeder

Både Irma og Netto er på holmene. Og det er ikke uden grund at Netto Teglholmens kassedame Majbritt flere gange er nomineret til “Danmarks bedste kassemedarbejder” – hun er i sig selv et besøg værd i Netto. Og så er der lige åbnet en stor Spar i Støberigade.

Sweet Harbor
Den lille lokal slik- og isbutik på teglholmen. Altid søde og rare.

Specialkøbmanden
På Sluseholmen har vi også en Specialkøbmanden med alt i bageudstyr og specialiteter.

Træning og fysisk aktivitet

Teglholmen er proppet med muligheder for træning og fysisk udfoldelse. Udover de to Yoga centre, Yum og Dottir, er der masser af vandaktiviteter, havnebassin og Amagerfælled lige ved.

Lige ved Teglværket kan du også finde Hit studio, et lokalt træningscenter der primært har holdtræning. Vi har aldrig været der, da Henrik træner i SATS. Apropos det, så er SATS Sydhavnen et aldeles fremragende fitnesscenter.

Der er desuden netop åbnet et lille træningscenter på teglholmen, med en fysioterapeut.

Sluseholmen har et Loop center, hvis man da er til den slags.

Hunde på holmene

Vi er jo selv hundeforældre, så derfor er det naturligvis et vigtigt emne for os, at området vi bor i har plads og muligheder for det. Der er faktisk rigtig mange hunde på både Sluseholmen og Teglholmen. Og området byder også på alle muligheder for smukke gåture med de firbenede.

Der er ikke en decideret hundeskov lige ved, men på Sluseholmen findes der en hundelegeplads, den er lille og hyggelig.

Kultur?

Det er endnu ikke kulturen, man endnu drukner i på de to holme. Teglværket byder på events og strandbar. Derudover de lokale cafeer ævnligt musik, stand-up og andre live ting.

Og så har Teglholmen en vaskeægte husbådskirke.

Facebook grupper

West Coast Park
Teglholmen Beboergruppe

Andet vigtigt at vide?

Der er lækkert at bade ved molen omkring teglholmen, især ved West Coast Park hvor vi bor. Men vær opmærksom på havnebussen og både, især fordi at faktisk ikke er tilladt at bade der. Og på at der til tider kan være rigtig mange brandmænd i vandet.

Med venlig hilsen Salli og Henrik
Følg Salli på instagram
Følg Henrik på Instagram

teglholmen
Lækker udsigt på Teglholmen

Guide til Teglholmen og Sluseholmen

Den kvindelige halvdel i Ham & Hende. Til dagligt skandinavisk PR manager i L'oréal med ansvar på Urban Decay og Kiehl's. Elsker at spise, rejse og tage lange bade. Er eBay-afhængig og notorisk tidsoptimist. Find mig på instagram: @im_salli

5 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *