Mad

Henkogning

Henkogning er nok stadig et stykke vej fra at blive inn igen. Men det er en gammel disciplin, der absolut ikke må gå i glemmebogen.

Tre gode grunde til at lave henkogning

  1. Godt for økonomien
  2. Godt for klimaet, da det er god måde at undgå madspil på
  3. Godt for den travle hverdag, hvor man måske ellers ville vælge en anden løsning

Vi så bl.a. hos Aarstiderne og lignende steder at man købe henkogte retter. Og selvom det da lød lækkert og nemt, så var de også pænt pebrede, i forhold til hvis man laver dem selv.

Læs også om opskrift og inspiration på Flat Iron Steak

Inden du går i gang med henkogning

Inden du går i er der et par ting du skal have klar. En stor del af det er nemlig forberedelsen. Selv processen er nem nok, bare man ved hvordan.

1. Vælg de retter du vil lave

Du behøver ikke lave flere retter på en gang, men vi vil opfordre at du prøver med at par forskellige versioner, så der er noget at vælge imellem.

Vi fik selv lavet 5 glas med en vegetarisk “chili sin carne”, der absolut ikke faldt i vores smag da vi fik åbnet for det første glas.

2. Gør glas klar til a putte retterne i

Henkogning skal selvfølgelig opbevares i glas. Husk at lågene skal være helt tætte, da der ikke må komme luft i glasset.

Det er vigtigt at dine glas ikke bare er rene, men bakteriefri. Derfor skal du rense dem med atamon.

Sådan henkoger du

Nå din gryderet er færdig, skal den på glas. Put låget let på, placer glasset i ovenen og “bag” den en time ved 100 grader.

Læs også om vores opskrift på paprikagryde

henkogning
Her simrer en gang paprikagryde, klar til at blive henkogt…

Med venlig hilsen Salli og Henrik
Følg Henrik på Instagram eller Twitter
Følg Salli på Instagram

Den kvindelige halvdel i Ham & Hende. Til dagligt skandinavisk PR manager i L'oréal med ansvar på Urban Decay og Kiehl's. Elsker at spise, rejse og tage lange bade. Er eBay-afhængig og notorisk tidsoptimist. Find mig på instagram: @im_salli

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *