kalveculotte
Mad

Kalveculotte sous vide – inspiration og opskrift

Kalveculotte sous vide er uden tvivl min yndlingstilberedning og favoritculotte. Og så egner den sig til sous vide, faktisk bedre end mange andre stege da den for det meste er mere mager.

Læs også: sous vide for begyndere

sous vide kalveculotte
Pudset og ridset – nogen stor slagter bliver jeg næppe 🙂

Fremgangsmåde – Kalveculotte sous vide

Husk at du aldrig skal lave kød sous vide i den originale indpakning. Den skal altid vakumpakkes igen.

  1. Puds
  2. Rids fedtet i tern
  3. Salt fedtet
  4. Skær smør i skiver og placer på stegen sammen med krydderurter
  5. Vakum og forsegl posen
  6. Put den i vandbadet – husk at masere den lidt undervejs, så smøret fordeles ordentligt

Jeg elsker at pakke den med masser af krydderurter, der kan give noget ekstra smag. Den her gang blev det purløg og rød skovsyre, da de var blandt de sidste friske krydderurter fra altanen.

kalveculotte sous vide
Her med smør og krydderurter, klar til blive puttet i vakum – du skal endelig ikke spare på krydderurterne!

Næste skridt er at få det hele vakumpakket. Det kan være lidt en udfordring at få det ind uden at mase det hele. Så du kan bygge det inde i posen fra start, ellers kan en spartel hjælpe til at få det sikkert i posen.

culotte klar til sous vide
Vakumpakket og klar til vandbaddet

Jeg giver den næsten altid 5 timer ved 55 grader. Men du kan selv ekspirementere med tid og temperatur. Generelt hold dig 54-56 grader og 4-6 timer.

Kalveculotte sous vide – tilbehør og vin

En kalveculotte kan tåle meget forskelligt tilbehør.

Det klassiske tilbehør

Er man til det klassiske, så er en god rødvinssauce, frisk salat og små grillede kartofler helt ideelt, hvis man spørger mig.

I sommersæsonen er grillet spidskål og urtedressing også lækkert tilbehør. Halver spidskålen på langs, giv den masser af smør og krydder med salt og peber. En spidskål skal grilles lidt længere end de fleste tror, men det er også en smagssag. Jeg foretrækker at kålen bliver nærmest karamelliseret, men stadig har lidt bid.

LCHF tilbehør

Vi er jo, i teorien da, LCHF folk i vores hjem. Så her er forslag til en LCHF version af tilbehøret:
-Smørstegt spidskål (giv dem eventuelt også en hurtig tur med smøret fra stegen, lige når de er ved at være færdige)
-Salat af mango, agurk, bladselleri, cherry tomat og forårsløg
-Dressing på skovsyrepesto med mayo og creme fraiche, smagt til med citron

Vin

En god culotte kræver selvfølgelig rødvin! Jeg foretrækker en relativ standard californisk Pinot Noir eller måske Zinfandel i den lette ende. Generelt vil jeg helst have en vin der ikke er alt for kraftig og krydret, men har noget sødme og friskhed.

Læs også: Flat Iron Steak – inspiration og opskrift

Med venlig hilsen Henrik
Følg mig på instagram eller Twitter

sous vide
Skåret ud straks efter at den er brunet på panden. Husk at den ikke skal hvile, når det er sous vide
kalveculotte
Det er et stykke dejligt flot kød
kalveculotte sous vide
Versionen med LCHF tilbehør. Billedet er ikke verdens bedste dog, men jeg håber at det alligevel kan bruges

kalveculotte sous vide

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *