Kornfri hundemad, kornfrit hundefoder, essentials food
Hund

Jagten på godt kornfrit hundefoder til pelsbarnet – Essential Foods

Hende: godt hundefoder hænger virkelig ikke på træerne, og vores Lille Skoæder, Pelsbarnet, Porchettaen (kært barn har mange navne) har til tider haft flere helbredsproblemer, der har været relateret til det forkerte hundefoder.

Derfor har vi nærmest siden hun blev en stor hvalp, været på jagt efter det rigtige foder til hende.

Læs også: Bloggeri, det gode liv og bryllup

Først da hun I voksealderen (kombineret med hendes kroniske hyperaktivitet!) nærmest ikke kunne holde kød på kroppen. Vi fodrede i ét væk, og lige mager var hun.

Så blev hun lidt ældre, og vægten begyndte at stabiliseres – til gengæld begyndte hun at vise tegn på allergi. Hun kløede og kradsede, og rystede konstant sine små ører. Det var tydeligt, at hendes hud var irriteret og hun var rigtig generet af det.

Allergisk og kræsen hund

Ham: Dyrlægerne rådede os til at vælge kornfrit hundefoder, og nogle foreslog os helt at undgå tørfoder, og istedet fodre med råt foder. Dette var for at undgå alle de fyldstoffer, som specielt billigt hundefoder er spækket med, og som giver mange hunde allergisymptomer. Men intet synes at hjælpe, for når hun havde fået det samme foder i mere end 14 dage, så slog kræsenheden ind, og hun nægtede derefter at spise det.

Hende: nej, det eneste hun aldrig var kræsen overfor var dyre støvler og favoritstiletterne… Og lædersofaen!

Ham: i en lang periode forsøgte vi os derfor med, efter råd fra en dyrlæge, at hun spiste det samme som os. Men det var svært at styre mængderne, og vi spiser nok for lidt af det der passer med en hunds kost.

Da hun var slank…

“Hva’e er Nellie ikke blevet lidt tyk?”

Hende: ovenikøbet begyndte hun også at tage på. Dette var sansynligvis en kombination af for store mængder af det forkerte foder, og os begge, som i samme periode arbejdede rigtig meget, og derfor havde for lidt overskud til at motionere hende.

Så gjorde vi den fejl, kærlige forældre ofte gør – vi overkompenserede for det manglende overskud, med lidt bedre mad og flere godbidder. Altså en rigtig dårlig kombination.

Ham: I den sammenhæng vil jeg godt påpege hvor irriterende det er, når folk får trang til at påpege, at ens hund er blevet tyk. For det første; det kan jeg sku da godt selv se og for det andet; hvorfor ses det egentlige ikke som værende uhøfligt, offentlig at påpege det i forhold til kæledyr, når det er totalt faux pas ift. mennesker og børn? Vi fortæller jo for eksempel heller ikke andre, når vi synes deres unger er uopdragne 😉

Hende: haha, nej, jeg undrer mig også over intentionen – men det kan da være vi skal prøve det næste gang 😉

Essential Foods – Næringsrig og kornfrit hundefoder

Hende: en dag fortalte kollega mig om Essential Foods som laver kvalitetsfoder til hunde. Her er der virkelig tænkt over og kælet for ingredienserne og sammensætningen. Essential Foods laver primært kornfrit hundefoder, og der anvendes både friske og tørrede ingredienser i opskrifterne.

Med hendes kræsenhed in mente (og Nellies forkærlighed for fisk) bestemte os for, at prøve deres Nautical Living måltid, der ovenikøbet også er velegnet med hunde med hudproblemer.

Kornfri hundemad, kornfrit hundefoder, essentials food

Nellie-musen har hver eneste dag i efterhånden et år gladeligt spist Nautical Living fra Essential Foods. Faktisk er hun så vild med det, at hun kan lugte det igennem kassen, når vi modtager en ny levering.

Hendes allergi- og hudproblemer, hvor hun kløede og rystede ørerne er så godt som væk. De kommer kun tilbage, hvis hun får godbidder fra supermarkedet – men slet ikke i samme grad som før.

Derfor holder vi os også mest til de lækre snacks derfra, som er lavet af få og sunde ingredienser – clean eating i bedste hundeforstand! Pelsbabyens ultimative favoritter er pt. Essential Beef Delights, som er lavet af 100% tørret oksekød.

Kornfri hundemad, kornfrit hundefoder, essentials food

Ham: Rullepølsen er også på vej i en lettere form, omend det tager sin tid. Hun er 3/4 mops og med det kommer en glubende appetit, som hun ikke selv kan styre. Mere motion har bestemt hjulpet, men også at vi endelig fandt et foder, som hun kan lide. Og som ikke giver hende allergi.

Hende: Helt enig, og nu hun er symptomfri med sin allergi, så tænker jeg at vi skal prøve en af de kalorielette menuer de har, måske det kan hjælpe på vægten. Jeg har kigget lidt på Contour eller Balance. Balance er godt nok ikke et helt kornfrit hundefoder, så måske vi skal forsøge med Contour. Om ikke andet så kan vi blande det op med Nautical Living, hvis hun ikke er så tosset med smagen.

Essential Foods’ velgørenhedsprogram

Godt nok er prisen på Essential Food i den højere ende, men det er en pris jeg gladeligt betaler for en sund og glad hund. Jeg synes helt klart jeg kan mærke forskel på hendes energi og humør. Hun er mere rolig, ikke så opfarende, og hendes mave er i meget bedre balance. Og heldigvis er der jo ikke tale om tre Grand Danois’ vi skal fodre på, så det koster jo ikke en bondegård til forskel fra mindre dyre mærker.

De ekstra kroner man giver for Essential Foods foder retfærdiggøres noget så rigeligt også ved det faktum, at de har et meget generøst dyrevelgørenhedsprogram. Her støtter de et væld af dyrevelfærdsorganisationer med hundemad og klækkelige pengebeløb. I skrivende stund har de doneret over 600.000 kroner alene i år! Tjek lige denne liste med alle organisationerne de har støttet i 2019. Er det ikke fantastisk?

Du kan finde Nautical Living til 199 kr. for 3 kg. her. Jeg foretrækker de små 3 kg. poser, da de har velcro lukning og passer størrelsesmæssigt perfekt ind i vores køkkenskab. Men store sække fåes naturligvis også. Vi plejer at købe minimum 2 poser, for de giver gratis levering til døren ved køb over 400 kr.

Hvis du ikke allerede har fanget det, så kan vi altså ikke anbefale Essential Foods nok. Kvaliteten af produkterne, deres værdier og ikke mindst hvad deres foder har gjort for Skoæderen, er vi så begejstrede for!

MVH Salli og Henrik
Følg Salli på Instagram

Kornfri hundemad, kornfrit hundefoder, essentials food

Kornfrit hundefoder

Den kvindelige halvdel i Ham & Hende. Til dagligt skandinavisk PR manager i L'oréal med ansvar på Urban Decay og Kiehl's. Elsker at spise, rejse og tage lange bade. Er eBay-afhængig og notorisk tidsoptimist. Find mig på instagram: @im_salli

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *