cigar for begyndere
Ham

Nytårscigar – en guide til den rigtige cigar til nytårsfesten

Nytårscigar er en sjov ting, for her bliver alle pluselig cigarrygere for en aften, selvom de normalt ikke vil komme i nærheden af en cigar. Hvis du er mere seriøs om at prøve kræfter med cigarernes verden, så tag i stedet et kig på min miniguide for nye cigarrygere.

Uanset hvad så lad os lige få det vigtigste af vejen først. Køb dine cigarer hos en ordentlig forhandler og IKKE i Bilka, den lokale kiosk eller andre der lige har et lille lager den ene gang om året. Og jeg taler ikke kun af snobberi, de fleste cigarer man køber de her steder er ikke bare dårlige, de er faktisk også dyre – du kan næsten altid få væsentlig bedre til samme penge i en ordentlig butik. Derudover bliver de sjældent ordentligt opbevaret i diverse kiosker.
Og så kan de hjælpe dig i en ordentlig butik, så du får den bedste mulige oplevelse.
Ingen af de butikker og webshops jeg nævner her i indlægget har medvirket eller sponsoreret denne artikel, desværre køber jeg mine cigarer selv.

Hvad vil du med cigaren?

Jeg har opdelt de typer jeg oplever i følgende:
Helaftensrygeren. Vil gerne gøre det gennem hele eller det meste af festen. Måske lige som mig en tidligere cigaretryger, der gerne have lidt nikotin og følelsen af at ryge. Om ikke andet er det en undskyldning for at gå med de andre ud på altanen og hygge.
Blærerøven. Det med en cigar er sku cool og fedt, Arnold gør det også! Og så er den jo rigtig nice sammen med jakkesættet og signalerer noget oldschool og cool. Har selv været der.
Bare fordi. Det gør man jo, det er nytår!

De vigtigste regler for at ryge cigar

Her er mine bud, som du skal overholde, hvis du vil have den bedste mulige oplevelse og samtidig overholde basal cigaretik.
1. Cigaren skal tændes ordentligt – følg denne guide
2. Pas på med at inhalere for meget, det er altså ikke en cigaret, så du får det pænt dårligt.
3. Undgå at suge for hårdt og for længe. Cigaren bliver hurtigt sur og lugter værre, hvis du suger for hårdt og meget

Og lad mig lige pointere at det er 100% idioti at tænde nytårskrudt med en cigar. Udover at det er en kæmpe sikkerhedsmæssig ting, er det rigtigt skidt for cigareren at få smag og lugt af krudt fra lunten.

Og nu til de fem bedste nytårscigarer

Den optimale nytårscigar, afhænger af hvad du vil med den.

Til helaftensrygeren vil jeg anbefale en CAO Pilon Churchill. Den kan godt tåle at blive tændt flere gange (selvom det aldrig er det optimale for en cigar) og kan vare næsten en hel aften. Alternativt kan en Winston Churchill fra Romeo & Juliet vare rigtig lang tid, men den er også kraftig. Ellers så kan du jo købe to mellemstørrelse cigarer, som nævnt nedenfor.

Til blærerøven der skal gå all-in, så er Royal Danish Regal Blend #1 Gold det ultimative, men så skal den store tegnebog frem. Til gengæld kan du blære dig 100% med en guldbelagt cigar fra den danske cigarmager Jan Vistisen.
Ellers er der Monte Cristo nr. 2. En flot klassisk cigar som folk som bl.a. Sven Ole Thorsen sværger til. Den er super god smagsmæssigt, men som cubanske cigarer ofte er, kan den være lidt træls at ryge. Skal du i stedet troppe op med noget anderledes, men prismæssigt fornuftigt, kunne det være Indian Motorcycle Robusto. Ellers kig på de to store cigarer til helaftensrygeren, længde er også blæret!

Til dig der gør det bare fordi at det nytår, så vil jeg anbefale noget der er let at ryge og i den billigere ende, især kan jeg anbefale Macanudo Inspirado White Toro som efter min mening er den absolut bedste cigar til novicer og mere sjældne cigarrygere. Men også her er Indian Motorcycle Robusto en rigtig fin og let cigar til få penge.

Hvor køber jeg så den nytårscigar?

Generelt vil jeg anbefale at gå i en fysisk butik, medmindre at du efter den her guide er helt overbevist om cigaren for dig. især efter at webshops i EU ikke længere må vise billeder af cigaren, er det en noget spøjs oplevelse at handle dem online.

Fysiske butikker
Danish Pipe Shop
Macanudo

Webshops:
Rombo.dk
Cognachuset
Havnens Vin
Cigarshop.dk
Føniks Cigar import (har også showroom)

Med venlig hilsen Henrik – Følg mig på Instagram

Nytårscigar
En dejlig jubilæums Macanudo fra Macanudo Shop i København

Nytårscigar – guide

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *