Ham

Oversete serier på Netflix

Netflix har et kæmpe katalog og det er ikke mærkeligt at noget guld bliver tabt i gemmerne. Jeg har samlet nogen vigtigt og oversete serier på Netflix.

Det er jo ikke sikkert at de her serier er oversete for alle, men jeg følger ret godt med i hvad der generelt er populært og tales/skrives om. Så det er min rettesnor for hvad jeg finder overset.

Listen opdateres løbende, såfremt jeg finder andet overset guld.

Læs også vores anmeldelse af Bistro PanPan

Pose

Pose er en enormt vigtig serie, på den måde at den viser et miljø og en minoritet i minoriteten, som vi ellers meget sjældent hører om. Og de fleste af rollerne er besat med faktisk transkønnede

Men den fortaber sig ikke i at den er vigtig, men foksuser på den gode historie. Og skuespillet er aldeles fremragende.

I birollerne er der også et kuriøst gensyn med James Van Der Beek (ham fra Dawsons Creek) der er fremragende som småpsykotisk 80er yuppie.

Oversete serier på Netflix

Læs også om Sallis nye Podcast om skønhed

13 reasons why

Mange, inklusiv mig selv, er nok gået udenom den, i den tro at det er en ungdomsserie. Men den er slet ikke lavet som en klassisk ungdomsserie. Den er fyldt med 80er musik og punk – og den er skrevet og klippet enormt kreativt, meget ulig typiske ungdomsserier.

13 reasons why handler kort fortalt om en ung pige der begår selvmord og efterlader sig en række kassettebånd med grundene til hendes endeligt.

Serien fik en del flak da den udkom, for at hylde selvmord. Om den siden er klippet om eller redigeret skal jeg ikke kunne sige, men jeg kan ihvertfald på ingen måder genkende kritikken. Serien er fyldt med kritik af USA, skolekulturen, voldtægt og mobning. Men den tør også vende alle sider af en sag og vise at verden ikke er sort/hvid.

Selv er vi nået til 2. sæson og jeg frygter et fald i kvaliteten fremadrettet, da den begynder at vige meget fra det oprindelige oplæg. Men de første to sæsoner er decideret fremragende og noget som alle bør give en chance.

Dylan Minnette in 13 Reasons Why (2017)

Oversete serier på Netflix

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *