retrospil
Ham

Retrospil – dyrk nostalgien

Retrospil – dyrk nostalgien i fællesskab!

Alt er sjovere sammen med venner og især nostalgi. Og hvad er mere indbegrebet af nostalgi end gamle retrospil, som man husker fra arkaderne, de gamle konsoller og lange nætter med drengene fra 90erne?

Jeg har samlet en række af mine egne favoritter, som alle gerne skulle være til at få fingrene i. Fokus har været på retrospil, som man kan spille sammen med andre, da det bare er uendeligt sjovere. Jeg har her mest linket til versioner der kan findes online, selvom det er langt sjovere at finde dem til konsoller. Men der må du selv søge lidt, hvis du vil finde dem til lige præcis din konsol.

Læs også: Top 10 Podcast for nørder

X-Men

retrospil

Jeg elskede det her spil som barn/ung. Og den dag i dag har jeg stadig til gode at spille et bedre X-Men spil.

Kan spilles online her. Men den er klart sjovere at spille flere, hvilket blandt andet kan gøres på Playstation og Xbox, hvor den har været tilgængelig på Store.

Edit. Den er ikke længere tilgængelig på Store, men man kan være heldig at finde en Playstation eller Xbox, hvor den ligger på harddrive.

retrospil

 

Body blows

restro-spil

Et gammelt, lidt glemt og overset kamsportspil, tilbage fra Amiga tiden. Personligt har jeg brugt rigtig mange timer på det som barn, sammen med min fætter Søren.

Dengang var grafikken, syntes vi, helt fantastisk sammenlignet med meget andet på Amiga.

Holder det så stadig, jaaa det gør det, vel?

Mod AI er det sku ret svært og ikke super sjovt. Men der er helt sikkert stadig mange timers underholdning mod levende modstandere.

Body Blows kan spilles her.

retro

 

Double Dragon

En klassiker de fleste rigtige nørder husker. En beat em up sidescroller, uden alt for mange dikkedarer. Og igen, den er bare sjovere at spille to ad gangen.

Jeg har ikke prøvet remaken fra 2014, til det har jeg hørt for mange forfærdelige ting.

Double Dragon I og II kan findes på Playstation Store. Double Dragon III kan spilles på Nintendos Mini NES Classic, der kan købes for næsten ingen penge, i de fleste større elektronik butikker.

Image result for double dragon

 

Rampage

retrospil

Spillet som filmen af samme navn, med Dwayne Johnson er baseret på. Jeg har ikke selv set filmen og fangede faktisk ikke selv først at det var det gamle spil, der var ophavet. Men som barn har jeg lagt mange mønter i arkade maskiner med Rampage.

Som en del af promoveringen til filmen blev spillet lagt online og kan spilles gratis her. Den er dog sjovere at spille to ad gangen, hvilket man bl.a. kan gøre med emulatoren her.

Edit. Jeg har siden indlægget set filmen. Den var æhhh… Bare spil det gamle spil, okay?

 

Golden Axe – det ultimative retrospil?

retro

Der er klassikere og så er der KLASSIKERE. Golden Axe hører til blandt de sidste. Fantasy platformspillet hvor man tæver sig igennem horder af fjender

Og det holder stadig den dag i dag, især hvis man spiller to. Min egen favorit er stadig Golden Axe III.

Golden Axe kan spilles på Sega Classic, som koster cirka 599,-. Alene Golden Axe er, syntes jeg, længe investeringen værd – også selvom Segaen har sine udfordringer. 

retrospil

Der skulle dog være en Sega Megadrive Mini på vej, forhåbentlig senere 2019. Modsat ovenstående Sega Classic, så er den her rent faktisk udgivet af Sega.

/Henrik

Følg mig på Twitter og/eller Instagram

5 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *