Ham

Sci-fi serier til vintermørket

6 Sci-fi serier til at hjælpe dig gennem  vinteren

Jeg elsker science fiction. Men på film fronten har det de senere år skortet lidt med kvalitet. Serierne derimod har kommet med en del rigtig fine ting, såsom Black Mirror, Star Trek Discovery, Westworld osv.

Er du endt på det her blog indlæg, så har du helt sikkert set de førnævnte, men jeg syntes faktisk der er mange rigtig gode sci-fi serier derude, som enten bliver overset, eller for hurtigt er gået i glemmebogen.

Nye(ere) sci-fi serier

sci fi serier

The Expanse

The Expanse er klart en af nyere tids bedste sci-fi serier overhovedet. Hvorfor den er så overset, er mig en gåde. Serien indeholder en solid blanding af Noir-inspireret detektivserie, mystik og intergalaktisk storpolitik.

Og så er den på alle måder velproduceret; skuespil, effekter og klipning er i top.

Kan ses på: Netflix. Lige nu er de seneste sæsoner dog blevet købt af Amazon Prime, så om de kommer på Netflix er usikkert.

scifi

Killjoys

Til dig der også savner Firefly! Så er Killjoys et mikro-lille plaster på såret for den sæson 2 der aldrig kommer. Det er westerninspireret sci-fi med en let tone og underholdende action.

Kan ses på: Netflix og HBO

Læs også: Serier til par

sci fi serier

Into the Badlands

Lige så meget en fantasy serie, som det er en Sci-fi serie. Har du hang til kampsport, postapocalisme (hvis det er et ord) og visuel æstetik? Så er den her serie lige noget for dig.

Kan ses på: Cmore og HBO

Læs også anmeldelsen af Love City

Klassiske sci-fi serier

Som bonus får du her et par ældre sci-fi serier fra gemmerne. Har du endnu ikke fået dem set, som kom i gang.

Battlestar Galactica PosterBattlestar Galactica

Jeg har kun set lidt sporadiske afsnit af den oprindelige serie fra 70erne. Men Battlestar Galactica fra 00erne er simpelthen noget af det bedste jeg ved.

Firefly PosterFirefly

Firefly har ikke bare en kult status blandt nørder, der er nærmeste blevet mytisk. Mest af alt i kraft af alt mystikken omkring dens tidlige afslutning, spillefilmen der efterfulgte den og de mange lige-ved-og-næsten genoplivinger.

Fringe PosterFringe

Lost møder X-files i den er meget undervurderede og alt for hurtigt glemte perle. For Fringe er en virkelig god serie, især hvis man kan håndtere at handlingen bliver ret syret til tider (dog med forklaring på alt, modsat Lost).

Ingen af de tre ovenstående kan mig bekendt ses på stream lige p.t. Så du skal nok finde dem som bokssæt på nettet.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *