
Sous vide for begyndere
Sous vide for begyndere – en guide til dig der har hørt om sous vide, men ikke aner hvordan du kommer i gang.
Sous vide betyder ganske enkelt “vakum pakket”. Og det går ud på at man vakum pakker ting og koger det langsomt i et vandbad.

Hvorfor sous vide?
Sous vide er blevet lidt af en religion og folk der bruger det, taler hellere end gerne om det til alle og enhver. Men det er der også en grund til- sous vide giver kødet en fantatisk mørhed, som man ellers ikke kan opnå.
Læs også opskrift og inspiration – Flat iron steak
Sous vide for begyndere – det skal du bruge for at komme i gang
Du skal bruge følgende, for at komme i gang:
1. En vakumpakker
3. Vakumposer til at pakke kødet i
2. En sous vide stav eller et sous vide kar
Læs også opskrift og inspiration – Tomahawk steak
Hvad er så godt at sous vide?
Kød med ensartet struktur, uden for meget fedtmarmorering er rigtig godt sous vide. Iæsr ting der ellers normalt godt kan blive tørt. F.eks. er kalkun helt fantastisk til sous vide.
Hvad er ikke så godt til sous vide?
Personligt er jeg ikke meget for at sous vide ting med meget fedtmarmoring og/eller en fedtkant. Fedtet smeltes ikke fra i vandbadet og det kan være svært at ramme en god skorpe på fedtkanten, uden at give steaken/stegen får for meget varme. Især gode steaks som rib eye syntes jeg er en skam at lave på den måde.
Samme gælder for en steg som f.eks. culotte, som ellers er populær at tilbedrede på den måde.
Ovenstående er selvfølgelig helt og holden min egen holdning og nogen er helt sikker uenige.
Her finder du en masser temperaturer og tider, som du kan bruge til at komme i gang med. Ellers er det bare om google løs 🙂 Jeg håber at guiden sous vide for begyndere kunne bruges. Du er altid velkommen til at komme med kommentater eller forslag.
Med venlig hilsen Henrik
Følg mig på Instagram eller Twitter


Sous vide for begyndere


2 kommentarer
Pingback:
Pingback: