Ham

Star Wars: The rise of Skywalker – Anmeldelse

Følgende anmeldelse er 100% spoiler fri. Så du kan roligt læse med, selvom du endnu ikke har set filmen.

Læs også om de dårligste film på Netflix

Star Wars: The Rise of Skywalker anmeldelse

Star Wars har været lidt en svær størrelse for mig de sidste par år, med flere nedture end opture.

Jeg elskede Rogue One og var ret begejstret for The Force Awakens, dog uden at være helt på røven over den. Han Solo var, heldigvis, hurtig glemt igen.

Og så er der The Last Jedi; jeg kan ikke lide den film. Faktisk havde jeg en okay oplevelse med den i biografen, nok mest fordi at jeg så den med min kone, som ikke er en stor fan af Star Wars, men syntes at den var sjov. Og så fordi at jeg så den i Chinese Theatre i Los Angeles.

Men jeg jo mere jeg har tænkt over filmen siden, jo mere vred er jeg blevet. Jeg genså den op til premieren på The Rise of Skywalker, hvilket kun gjorde ondt værre… Så hele triologien hængte nu på den sidste film, kunne den rette op på Rian Johnsons fejl og skabe noget fantastisk, eller ville det hele som en katastrofe?

Jeg satte mig spændt og alene ind i mørket…

Læs om de 10 bedste danske podcast for nørder

Men nu min Star Wars: The rise of Skywalker anmeldelse

Star Wars: Rise of Skywalker starter med 120 i timen og fortsætter i det tempo stort set hele filmen. Der bliver introduceret nye karakterer, masser af plottråde og dimser som vores helte skal finde.

Jeg vil ikke gå ind i selve handlingen, så intet bliver spoilet utilsigtet. Filmen er flot, universet føles ægte og der er scener hvor Star Wars magien er helt på højde med de gamle film. Effekterne er noget af det bedste lavet nogensinde og ikke en eneste gang følte jeg at dårlig CGI hev mig ud af oplevelsen

Men at se filmen er som at bruge “the force”: du skal føle, aldrig tænke. Begynder man først at trække i trådene og tænke bare en lille smule over hvad der sker; så falder det hele fra hinanden.

For under magien, universet og alt der bulder og brag der følger med, gemmer der sig et rigtig dårligt manuskript. Plothullerne er på størrelse med Dødstjernen, kontinuiteten er ad helvede til og figurerne (med to undtagelser) har ingen udvikling.

Læs også anmeldelsen af Knives Out

Men værst af alt, så er actionscenerne af meget svingende kvalitet. I flere af dem (og især det store klimaks) er det svært at orientere sig, så man kan ikke følge med i hvad der foregår.

J.J. Abrams navigerer dog nogenlunde rundt om Rian Johnsons tosserier fra den forrige film, men rigtig meget står stadig uforklaret tilbage. Og når filmen er slut, føles triologien, ihvertfald for mig, bare ikke rigtig afsluttet.

Star Wars: The rise of Skywalke – karakter og afslutning

3 ud af 6 stjerner

Det er altid dejligt at være tilbage i universet og enkelte højdepunkter er ægte Star Wars magi på højde med de gamle film. Men filmen er en rodet og forhastet omgang, actionscenerne er varierende i kvalitet og figurerne mangler udvikling. Og det føles desværre ikke helt afsluttet, når rulleteksterne rammer.

Star Wars: The rise of Skywalker – Anmeldelse

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *