bedste serier på viaplay
Ham

The Defeated anmeldelse

The Defeated anmeldelse

The Defeated (Shadowplay på nogen sprog) foregår i Berlin lige efter 2. verdenskrigs afslutning. Her skal New Yorker betjenten Max McLaughlin hjælpe med at træne og drive en tysk politistation i den amerikanske zone. Han kommer desuden med en skjult agenda om at finde hans bror, der forsvandt i byen under krigens sidste tid.


Det totalt smadrede efterkrigs-Berlin er fantastisk lavet og giver en både troværdig og uhyggelig ramme. Serien jonglerer effektivt emner som storpolitik, krigens rædsler og dagligt politiarbejde, tilsat et mysterie om en seriemorder. Og hele tiden bliver man tvunget til at tænke over, hvem er egentlig de gode i det her kaos? Og er de allierede de rene superhelte der intet forkert har gjort, bare fordi de overvandt det større onde i form af nazisterne? Og hvad med civile tyskerne og de byer de boede i, da krigens sidste tid blev udkæmpet.

Castet fungerer rigtigt godt, både de tyske, amerikanske og øvrigt europæisk skuespillere (russerne bliver desværre ikke spillet af rigtige russere). Jeg er som udgangspunkt ikke en stor fan af Taylor Kitsch, men han gør det faktisk virkelighed godt her som en “fish out of water” der skal navigere i verden hvor intet er hvad det ser ud til. Nina Hoss som spiller den tyske hovedrolle har en fantastisk tilstedeværelse og er eminent som fornuftens stemme, der bare gerne vil have sit folks overlevelse i fokus.
Og så er Michael C Hall altid dejlig at se tilbage på skærmen, så kan man glæde sig endnu mere til genoplivningen af Dexter.

Læs også anmeldelsen af On Becoming a God in Central Florida

Karakter og afslutning

5 ud af 6 stjerner

Effektiv og godt lavet serie med mange nuancer og vigtigt emner, men som ikke glemmer at være spændende. Skuespillerne gør det godt og rammen virker troværdig og giver en konstant fornemmelse af desperation og nød.

Med venlig hilsen Henrik – Følg mig på Instagram

Ønsker du at tilføje mig til din anmelderliste, har du noget vi skal anmelde eller har du forslag til bloggen så kan jeg også kontaktes på henrikqvottrup@hotmail.com

Læs også vores anmeldelse af Mulan på Disney+

The Defeated anmeldelse

The Defeated anmeldelse

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *