julemarked-prag
Hende,  Rejser

Weekendtur til Prag – inspiration og gode råd

Hende: I anledningen af Henriks Fødselsdag, så smuttede vi en lille weekendtur til Prag i december. Normalt køber vi aldrig pakkeløsninger, medmindre det er en deal eller lignende. Men her fandt vi en glimrende pakke fra Spies, som vi ikke kunne gøre bedre selv. Så afsted med os 🙂

Læs også om kør-selv-ferie i Alcase og sydtyskland

Der boede vi – Hotel Marriot

Ham: Vi boede på Hotel Marriot i den gamle by. Hold da kæft en service vi fik! Knap var vi landet, før der rullede bobler og fødselsdagskage ind.

Hende: Et par gode råd i forhold til at bo på et godt hotel.

1. Henvend dig altid til conciergen. På et godt hotel er der altid en concierge. Modsat receptionisten og øvrigt personale, så er netop conciergen sat i verden til at ordne dine behov

2. Fortæl om vigtige begivenheder. Er I der i en anledning, så fortæl det til hotellet. Og gerne i god tid inden i kommer.

3. Fortæl personalet, hvis du mangler noget. Det er ikke nødvendigvis fordi der er dårlig service, at der ikke lige er de ting som du forventer, eller som du har set en andet sted. Mangler der en tandbørste, hårtørrer eller andet, så sig det til consiergcen.

prag-weekendtur
God service når det allerbedst!

Julemarkedet – oplagt emne for en weekendtur til Prag

Ham: Prags julemarked er jo en turist-klassiker, men for os begge var det nu alligvel første gang. Det er bestemt super hyggeligt, men man skal forstå at det er primært madboder – så er du ikke klar på lidt lettere usund lokal gademad, så får du nok ikke meget ud af oplevelsen.

Hende: man skal helt klart prøve en hestevognstur rundt i Prags midte. Kareter og heste står linet op og det koster ikke alverden for 15 minutters kørsel. Det var helt utroligt romantisk at sidde i den røde velourkaret og kigge ud på den dalende sne og lytte til hestehovenes smæld på brostenene 🙂

julemarked-prag

Læs også vores anmeldelse af “Restaurant G” i Carslbergbyen

Mad – Hvad spiste vi på vores weekendtur til Prag

Ham: Vi var meget positive over maden i Prag. Ganske vist holdt vi os fra at spise alt for “lokalt”, da den meget fede/tunge tjekkiske mad ikke lige er Salli, men vi var positive over for det gastronomiske udvalg og kvaliteten.

Restauranter i Prag vi anbefaler:

Midtown Grill: Marriots egen restaurant, med fokus på steaks. En lækker totaloplevelse, hvor kødet blev rullede ind på bord, inden man valgte sin udskæring. Det gentog de så, da man skulle vælge lige præcis den steakkniv man ville bruge.

Gran Fierro: Argentinsk steakhouse, hvor vi spiste på min fødselsdag. Salli havde valgt stedet og det var (selvfølgelig) lige i øjet.

Portfolio: Portfolio i hjertet af Prag er et lokalt, lille og hyggeligt sted. Her serverer de en ret sofistikeret nyfortolkning af klassisk tjekkisk bondemad. Uovertruffen service!

Shopping på en weekendtur til Prag

Hende: En god weekendtur til Prag (eller alle andre steder) skal selvfølgelig indeholde en god mængde shopping. Den gamle by er helt perfekt til at vindueshoppe en masse high-end designer brands. Og når man så er træt af ikke at kunne købe noget, så er Palladium shopping center et fint sted for mere jordiske ting. Er man forhippet på at få designertøj med hjem, så er Luxury Outlet et besøg værd! Der var gode priser særligt på Dolce & Gabbana og Valentino.

Ham: Vil man på weekendtur til Prag, for at spare en masse penge på shopping af ting vi finder derhjemme, så er den gamle by dog nok ikke stedet. Der er bedre priser andre steder i (og udenfor) Prag.

Med venlig hilsen Salli og Henrik
Følg Salli på Instagram
Følg Henrik på Instagram og/eller Twitter

weekendtur til prag

Den kvindelige halvdel i Ham & Hende. Til dagligt skandinavisk PR manager i L'oréal med ansvar på Urban Decay og Kiehl's. Elsker at spise, rejse og tage lange bade. Er eBay-afhængig og notorisk tidsoptimist. Find mig på instagram: @im_salli

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *