Munster ost fra Alsace
Munster ost fra Alsace
Munster ost (ikke at forveksle med Münster, som er tysk) er en regional specialitet fra Alsace i Frankrig. Osten, lavet på råmælk fra køer, er blød og cremet med en kraftig duft og smag. Hvis du kommer til Alsace, så er det her en af de ting du absolut skal smage (og tage med hjem).
Den fåes med og uden kommen, vi har dog kun smagt versionen uden, da kommen ikke er os.
Vi stødte på Munster anden gang, vi var i Alsace. Egentlig er det utroligt vi overså den første gang, for den er at finde overalt. Vi boede et par dage i Colmar og købte et kilo ost med hjem, efter at have smagt den på flere restauranter.
Vær opmærksom på at hvis du køber en munster ost med hjem, så sørg for at den er vakumpakket. Du har ikke lyst til at skulle lugte til den her ost 10 timer i en varm bil
Munster er en type ost, som mange måske vil holde sig fra, hvis de kun dufter til den. For dens duft er meget kraftig og kan minde om en gamle ole ost. Men smagen er mildere end duften antyder.
Læs også om hjemmelavet homestyle bearnaise burger
Opskrifter med Munster
Osten er helt ideel til klassiske ostebord, tapas eller på brød (især en god baguette). Den kan også bruges på pizza, men her skal du nok være forsigtig.
Jeg har ikke prøvet den selv, men den her opskrift på “Munster kartofler” lyder ret lækker.
Du kan købe Munster enkelte steder herhjemme, bl.a. her hos Osteposten.dk – vi har dog ikke smagt denne version.
Med venlig hilsen Henrik – Følg mig på Instagram
Læs også om min debutroman “Når ilden kaster skygger”