wandavision-anemeldelse
Ham

WandaVision anmeldelse (spoilerfri) – Kan Marvel holde dampen oppe?

WandaVision anmeldelse – Helt uden spoilers!

WandaVision er den første nye serie i Marvels MCU (Marvel Cinematic Universe), der den 15 januar er udkommet på Disney+.

Marvel har tidligere lavet serier på Netflix, der egentlig også foregik i MCU, men de blev alle aflivet da deres egen streamingstjeneste Disney+ blev en realitet. Serierne på Netflix var mildest talt en blandet omgang med fantastiske serier som Daredevil og The Punisher, men også med rigtig sløje serier som Jessica Jones og Luke Cage. Men nu er tavlen visket ren og WandaVision skal være starten på en helt ny række af miniserier i MCU, der også kommer til at inkludere Loki og The Falcon and the Winter Soldier.

Det var med både forventning og nervøsitet at vi satte serien på, for vi elsker begge MCU meget højt. Men hverken konen eller jeg er tegneserielæsere og frygtede derfor lidt at universet nu går i ind retning der måske kan hægte mange af. Især min kone ville nok stå hvis det bliver for “fjollet”, hvorved jeg ville stå alene til at se Marvel film og serier fremover.

Hvad handler den om

WandaVision er på IMDB defineret som en Action-Adventure-Sitcom. Det lyder jo som en noget spøjs blanding. Og det er det også. Jeg vil prøve at sige lidt, uden rigtigt at sige noget. For det er nok bedst at gå ind til serien med så lidt viden som muligt. Kort fortalt Wanda og Vision flytter ind i et klassisk 50er villakvarter og skal opretholde en facade som normale mennesker, mens rollerne som arbejdsbi og husmor skal testes af. Men selvfølgelig er alt jo ikke som det ser ud til.

Hovedpersonerne Wanda (Elisabeth Olsen) og Vision (Paul Bettany) fungerer eminent, de spiller begge røven ud af buskerne og deres komiske timing er lige i skabet. Faktisk grinte vi overraskende meget undervejs, så selv som sitcom fungerer det faktisk bedre end det flest “rigtige” sitcoms derude (looking at you Big Bang Theory). Man glemmer lynhurtigt at serien, ihvertfald indtil videre, er filmet sort/hvid, andet end når skaberne bevidst gør os opmærksomme på det.

Fungerer det?

De første to afsnit er ren sort/hvid sitcom, dog med en undertone af noget dystert og “off”. Rigtig mange kommer nok desværre til at stå af efter disse afsnit, hvilket vil være en kæmpe fejl (håber vi). Disney+ har uden tvivl gjort sig en bjørnetjeneste ved ikke at sende flere afsnit eller hele serien ud på en gang.

Men det her er nok bare ikke for alle, modsat MCU normale inkluderende tilgang. Personligt syntes jeg det er fedt at se dem gå nye veje og prøve noget andet. Desværre kan man konkludere meget lidt udfra de to første afsnit. Men konen hænger også på og er positiv, omend mere lunken end jeg, da hun ikke rigtig kan fornemme hvor det skal gå hen.

Karakter og afslutning – WandaVision anmeldelse

Ham: 5 ud a 6 stjerner
Hende: 3 ud af 6 stjerner

Flot, sjov og velspillet alternativ tilgang til MCU, Men kommer som forventet til at dele vandene. Er man ikke hardcore tegneserielæser og/eller nørd indenfor film/TV, så vil jeg anbefale at man venter til der er kommet flere afsnit, før man kaster sig over den her serie.
En endelig karakter kan først gives længere inde i serien.

WandaVision kan ses på Disney+ fra 15. januar. Der er to episoder tilgængelig og der udkommer en episode om ugen.

Med venlig hilsen Henrik – Følg mig på Instagram

Ønsker du at tilføje mig til din anmelderliste, har du noget vi skal anmelde eller har du forslag til bloggen så kan jeg også kontaktes på henrikqvottrup@hotmail.com

Læs også anmeldelsen af On Becoming a God in Central Florida

WandaVision anmeldelse

WandaVision anmeldelse (ingen spoilers) – Kan Marvel holde dampen oppe?

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *