mulan-anmeldelse
Ham

Disneys Mulan anmeldelse (live action versionen fra 2020)

Mulan anmeldelse

Vi var noget spændte på vores Mulan anmeldelse. Disney+ er kommet noget blandet fra start, især manglen på originalt indhold har været under beskydning. Og det originale indhold der er kommet, har ikke fået vandvittigt gode modtagelser. Så det har nok spillet en del ind i beslutningen om at hive Mulan væk fra biograferne og over på tjenesten.

Her i huset har vi nok været mere positive end mange andre, omkring de nye live-action versioner af de gamle tegnefilm. Dermed ikke sagt at nogen af dem ligefrem var de mesterværker som originalerne var.

Læs også anmeldelsen af Netflix serien Equinox

Mulan er fortællingen om den kinesiske pige der tager hendes fars plads i hæren, da riget er truet – denne gang ikke af Mongolske horder, men af Rourans der tilsyneladende er et navn for samme, bortset fra at er de nu er blevet ninja-barbarer (yep, det virker pænt fjollet) med en stærk troldkvinde som deres hemmelige våben. Filmen skal have lidt kredit for at den udvider på historie og univers i forhold til tegnefilmen, fremfor bare at gengive den 1:1 som de andre har gjort. Dermed føles det mere fortjent at man har kastet sig ud i projektet. Det betyder også at filmen mere føles som et forsøg på en kinesisk storfilm på engelsk, end en Disney film. Det gør også at oplevelsen vil variere lidt for folk, hos os stod Salli flere gange af undervejs og overgav sig til telefonen – til sidst sejrede nostalgi og følelsesmæssig pay-off dog for hende.

Skuespillet er lidt sløjt til at starte med, nok mest fordi at manuskriptet mangler finpudsning og replikkerne bliver meget kunstige. Men det bliver heldigvis bedre undervejs.

Mulan er en ujævn fortælling med plothuller på størrelse med den kinesiske mur og hvor fortællingen til tider simpelthen ikke giver mening ,hverken geografisk eller kronologisk. Men den kommer lige, som i kun lige, i mål til sidst. Du må absolut kke tænke undervejs, eller begynde at trække i nogen af de utallige løse tråde der stikker ud, for så falder det hele fra hinanden. Men kan du holde hjernen stærkt nedkølet, så venter der en underholdende og flot tur til Kina.

Læs anmeldelsen af Hunters: Hell af Peter Kongsgaard

Karakter og afslutning

Ham: 3 ud af 6 stjerner
Hende:
 3 ud af 6 stjerner

Mulan er en flot men ujævn omgang, der på godt og ondt går nye veje fra den oprindelige tegnefilm. Se den, men sørg for at forventningerne er lave.

Med venlig hilsen Henrik – Følg mig på Instagram

Ønsker du at tilføje mig til din anmelderliste, har du noget vi skal anmelde eller har du forslag til bloggen så kan jeg også kontaktes på henrikqvottrup@hotmail.com

Læs også anmeldelsen af Disneys Aladdin

Mulan anmeldelse

Disneys Mulan anmeldelse (live action versionen fra 2020)

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *