Ham

Svalens Graf anmeldelse

Svalens Graf Anmeldelse

Sissel-Jo Gazan har fået en forrygende start på karrieren. Med debutten “Dinosaurens fjer” blev hun katapulteret ind på den danske krimiscene. Og hendes opfølger er blevet skamrost af anmelderne.

Læs også min anmeldelse af Love City

Bogen har alle elementerne til en spændende krimi; en international konspiration, mystiske selvmord, og ret spændende karakterer.

Og man kan tydelige mærke at forfatteren kan sit researcharbejde og skriver indenfor et felt, som hun ved noget om.

Men historien fortaber sig mellem de endeløse passager om dataindsamling og køkkenvask dramaet, der nærmer sig det banale. Det føles som en ørkenvandring at komme igennem de første par hundrede sider.

Slutningen læner sig desværre op ad en ny tendens i dansk krimilitteratur, hvor alt løser sig selv, uden at hovedpersonerne reelt gør noget. Og derfor udebliver den forløsende spænding, der skal belønne vandringen.

Karakter og afslutning

Tre ud af seks stjerner

Det er ikke svært at se det talent der ligger bag, ej heller forstå hvorfor romanen nok klarerer sig rigtigt godt med det kvindelige publikum. Research arbejdet virker også monumentalt og er absolut beundringsværdigt.

Men det er køkkenvaskdrama forklædt som en krimi. Og selvom alle elementer til en fantastisk krimi er til stede, bliver det aldrig forløst.

Læs også min anmeldelse af Fantom Smerter

Svalens Graf anmeldelse

Læs også min anmeldelse af Skyggespejlet

Svalens Graf anmeldelse

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *