Ham

Anmeldelse: Love City af Stephan og David Garmark

Ja, vi læser også bøger. Så for at prøve noget nyt, kommer her bloggens første boganmeldelse. Jeg har læst Love City.

Love City. Danske nødhjælpsarbejdere og et hold barske lejesoldater skal sammen hjælpe befolkningen på den vestindiske ø St. John. En mystisk epidemi hærger den allerede plagede befolkning, mens en oprørsgruppe har taget kontrollen med øen. Men ikke alt er hvad det ser ud til, for sort magi og skjulte motiver lurer under overfladen.

Læs også: Top 10 danske podcast for nørder

Love City er den anden bog, skrevet af brødrene Stephan og David Garmark. De debuterede som samarbejdende med gyseren “Rakelsminde”.

Lad mig med det samme sige, at jeg ikke er en 100% objektiv anmelder. Jeg kender den ene af forfatterne, Stephan Garmark, og han er en helt igennem fantastisk person – så det kan ikke undgås at smitte af her.

Lad os starte med lidt genrebetegnelse. Jeg vil nemlig kalde Love City noget så sjældent som en action-gyser, et fænomen man alt for sjældent støder på (især herhjemme). Handlingen kan jeg næsten intet sige om uden komme ind på spoiler territorie, så det holder jeg mig fra.

Du skal bare vide at i den her verden er mændene rigtige mandfolk, kvinderne er handlestærke, skurkene er farlige og volden er brutal. Sjældent har en bog haft så meget tempo og spænding på, som opleves her.

Love City er simpelthen så modigt og pisse udansk skrevet. Og hold da kæft, hvor er det fedt! Ikke noget køkkendrama eller overdrevet fokus på de stakkels hovedpersoners fejl og mangler. Det er en 100% hæsblæsende rejse ind i en verden, som man husker fra 80ernes actionfilms storhedstid – men uden at det bliver ligegyldig pastiche; for både politisk satire og social kommentar serveres sideløbende i perfekt afmålt mængde.

Så hvad mangler der, hvis noget?

Kritik er der ikke meget af, men jeg har dog to anker. Den ene er længden af bogen, jeg kunne snildt have klare 100 sider mere. Især nogen af historiens sidehistorier ville jeg virkeligt gerne have haft mere af. Jeg er helt med på, at det er et greb, der er meget bevidst fra de to forfattere. Men der er nogen helt absurd spændende side- og baggrundshistorier, hvor jeg gerne ville have haft løftet sløret lidt mere, bare lige lidt.

Note. Stephan Garmark har siden fortalt mig, at der faktisk er skrevet tre noveller om netop baggrundshistorier for hovedpersonerne. De kan findes på Mofibo som e-bøger.

Den anden er beskrivelsen af miljøerne som historien foregår i, som jeg enormt gerne ville have haft lidt mere af. Historien foregår i nogen vildt interessante rammer, men jeg mangler lige de sidste udpenslende scenariebeskrivelser, der ville få historien til at kravle endnu mere ind under huden på mig. Eller måske lagde jeg bare ikke mærke til omgivelserne i det hæsblæsende tempo, det må jeg tage op til revision næste gang jeg læser bogen.

Læs også om de bedste danske krimiserier (romaner)

Underholdning kan være mange ting – og sådan skal det være!

Love City vil måske afskrække nogen, som finder den afstumpet. Og det skal de have lov til. Bare at brødrene Garmark fortsætter i det her spor. Dansk kultur har rigeligt af social-realistiske-tredimensionelle-husmødre-tiltalende-han-er-lidt-mørk-men-jeg-kunne-redde-ham-agtige privatdetektiver, der render rundt i jyske provinsbyer og redder naboerne.

Men vi har kun én ægte popcorns-blockbuster-action-gyser, og det er Love City. Så kom i gang og få den læst. Når gåsehuden er væk, blodtrykket igen er normalt og håret har lagt sig – så ved du at jeg har ret.

5 ud af 6 stjerner til Love City

Brødrene Garmark kan følges på Facebook. Bogen kan købes flere steder, bl.a. på forlaget Kandors hjemmeside.

P.S Dette er min først boganmeldelse, så jeg er stadig ved at finde form og tilgang til det. Jeg vil derfor rigtig gerne høre din mening, så kom endelig med kommentarer!

love city

Love city kan varm anbefales