Ham

Bedste danske krimiserier (bøger!)

Fire Danske krimiserier – inspiration til dit næste krimifix

Danske krimiserier er der masser af, så jeg har forsøgt at sammensætte en lille guide her, der måske kan hjælpe dig hvis du mangler inspiration.

Lars Wrinkler – Jakob Melander

Serien om Lars Winkler er den nyeste af de her, som jeg selv har kastet mig over. Yderst spændende og stramt fortalt thriller.

Jakob Melander skriver præcist og godt, med en kæmpe baggrundsviden. Jeg forventer mig meget af den her serie.

Læs også anmeldelsen af “Skyggespejlet fortællinger fra mørket 3”

Roland Triel – Dennis Jürgensen

Den danske gysermester har kastet sin kærlighed på krimigenren, med indtil videre seks bøger om politimanden Roland Triel, der mister hans kone og må holde sammen på livet, mens han jagter både hendes morder og andre.

Dennis Jürgensen er altd god og overgangen til krimigenren har han gjort rigtig godt. Humoren er stadig vigtigt, emnerne finurlige og gyset lurer stadig i baggrunden.

Den skaldede detektiv – Anna Grue

Den skaldede detektiv serien er lidt mindre grufuld end de fleste andre danske krimiserier – den svælger ikke i døden og ødelæggelsen og samtlige karakterer skal ikke være studier i socialt forfald. På den måde er den et dejligt afbræk. Læs mere her.

Anna Grue skriver med humor, varme og realisme.Chris Cortez – Stephan Garmark

danske krimiserier

Stephan Garmark er, hvis man spørger mig, et af de største talenter, indenfor både gyser- og krimigenren, herhjemme.

Chris Cortez serien er, med to bøger indtil videre, en rå og anderldes krimiserie med udgangspunkt i Aarhus. Man kan virkeligt mærke Stephans kærlighed til hjembyen, men også en fantastisk evne til at vise dens skyggesider frem.
Læs også anmeldelsen af Love City

Dem du helt sikkert kender – Danske krimiserier

Afdeling Q – Jussi Adler Olsen

Medmindre du har boet under en sten, så kender du til den her serie. Skulle det ikke være tilfældet, så kan jeg fortælle at det nok er den meste populære krimiserie herhjemme nogensinde.

Har du selv bud på danske krimiserier, som bare SKAL med på den her liste, eller fremtidige? Skriv dem i kommentarerne, eller på de sociale medier.

Du kan naturligvis også kaste dig over min krimi/spændingsroman Når ilden kaster skygger. Den kan købes i alle online bogbutikker og på eReolen

Med venlig hilsen Henrik
Følg mig på Twitter eller Instagram

Læs også om de Dårligste serier på Netflix

danske krimiserier

Bedste danske krimiserier (bøger!)

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *