natmad bryllup
Bryllup

Natmad bryllup – inspiration til den store dag

Intet bryllup uden natmad, altså medmindre I stopper tidligt 😀 Og “skrub af” maden er jo vigtigt, den afslutter og afrunder festen (selvom mange nu fortsætter efter den).

Måske du gerne vil servere noget lidt anderledes, eller bare undgå de værste klicheer? Aspargessuppe, hotdogs, smørrebrød er alle lækre og sikre valg, men også set før.

Til vores eget bryllup stod vi selv natmaden og snacks til receptionen, mens resten blev leveret fra Umami catering.

Læs også om tips til et billigere bryllup

Natmad bryllup – grundreglerne

Natmad til bryllup skal helst, syntes vi ihvertfald, opfylde følgende kriterier:
1. Den skal mætte – i har næppe har lyst til at høre historier om hvordan gæster måtte besøge pølsevognen på vej hjem fra jeres bryllup
2. Der må gerne være salt og fedt til at hjælpe mod tømmermænd
3. Det må ikke være alt for besværligt at spise, især ikke hvis i regner med at folk bliver fulde

Natmad bryllup – 6 forslag til anderledes natmad

Vi vil alle gerne forkæle vores gæster med mad der er sikker og ikke nødvendigvis alt for dyr. Omvendt vil vi gerne give dem en god oplevelse og komme med noget anderledes, noget de husker (også selvom alkoholen er indtruffet).

Quesadillas

Vores runner-up til natmaden, som vi “desværre” måtte teste og spise en del af i planlægningsperioden 🙂 Vi brugte vores egen version af den her opskrift. Quesadillas er ret beset fyld mellem to tortillapandekager, som steges på panden.

En god ting ved Quesidillas kontra mange andre mexicanske retter er at gæsterne får den færdige version og ikke skal stå og fedte med noget selv.

De kan også laves i forvejen og fryses ned. Server dem med f.eks. nachos, salsa og guacamole.

Bruchetta bar

En noget anderledes bryllupsnatmad. Vi brugte det her koncept til vores reception, læs mere om det her. (link er på vej)

Tartetteletter

Lidt en klassiker. Og det vi fik til vores bryllup 🙂 Nem at lave, nemish at spise og noget, som stort set alle kan lide. Den bliver stadig mange steder brugt som en forret, men vi foretrækker den som natmad.

Vores blev lavet af Sallis mor, på høns fra egen gård.

tartetteletter
Lækre tarteletter klar til at spise!

Sliders

Du kan selv vælge om gæsterne skal bygge deres egen, eller om de skal laves færdige inden. Vi ville nok foretrække det sidste, så der bliver mindre “fedten rundt” og kødannelse for de sultne gæster.

Sliders behøver jo bestemt ikke være som en klassisk burger, tværtimod er det en god mulighed for at lave noget ekstra lækkert. Fyldet er næsten frit efter hvad fantasien kan holde til – og man kan sagtens lave vegetariske versioner.

Fish N chips

Den engelske nationalret er både salt og fed, men relativt nem at lave. Du kan f.eks. prøve Bdr. Prices opskrift.

Har du selv ideer til natmad, så kom gerne med dem i kommentarerne 🙂

Med venlig hilsen
Salli og Henrik
Følg Salli på Instagram

Læs også om vores Save the date kort – og hvordan du selv laver dem

Gæsterne hygger sig

Natmad bryllup – inspiration og forslag

Alle billeder er taget af fotograf Gea Dancu. Se hendes hjemmeside her.