Oversete serier på Netflix
Netflix har et kæmpe katalog og det er ikke mærkeligt at noget guld bliver tabt i gemmerne. Jeg har samlet nogen vigtigt og oversete serier på Netflix.
Det er jo ikke sikkert at de her serier er oversete for alle, men jeg følger ret godt med i hvad der generelt er populært og tales/skrives om. Så det er min rettesnor for hvad jeg finder overset.
Listen opdateres løbende, såfremt jeg finder andet overset guld.
Læs også vores anmeldelse af Bistro PanPan
Pose
Pose handler om transkønnede afroamerikanerne i 80ernes New York. Midt i fattigdom, AIDS-frygt og et samfund der fra alle sider fordømmer dem, må finder de unge mennesker trøst i deres baller, hvor der klædes ud, vises frem og konkurreres.
Pose er en enormt vigtig serie, på den måde at den viser et miljø og en minoritet i minoriteten, som vi ellers meget sjældent hører om. Og de fleste af rollerne er besat med faktisk transkønnede. Men den fortaber sig ikke i at den er vigtig, men foksuser på den gode historie. Og skuespillet er aldeles fremragende.
I birollerne er der også et kuriøst gensyn med James Van Der Beek (ham fra Dawsons Creek) der er fremragende som småpsykotisk 80er yuppie.
Læs også om Sallis nye Podcast om skønhed
Dirty John
Dirty John er faktisk kun navnet på sæson 1, for hver sæson har sin egen historie, tidsperiode og hovedpersoner. Der er to sæsoner indtil videre, begge inspireret af sande historier.
Serien er aldeles spændende, velspillet og til tider tankevækkende. Den er dog ikke for sarte sjæle, da både psykisk og fysisk vold mod kvinder er centrale emner.
13 reasons why
Mange, inklusiv mig selv, er nok gået udenom den, i den tro at det er en ungdomsserie. Men den er slet ikke lavet som en klassisk ungdomsserie. Den er fyldt med 80er musik og punk – og den er skrevet og klippet enormt kreativt, meget ulig typiske ungdomsserier.
13 reasons why handler kort fortalt om en ung pige der begår selvmord og efterlader sig en række kassettebånd med grundene til hendes endeligt.
Serien fik en del flak da den udkom, for at hylde selvmord. Om den siden er klippet om eller redigeret skal jeg ikke kunne sige, men jeg kan ihvertfald på ingen måder genkende kritikken. Serien er fyldt med kritik af USA, skolekulturen, voldtægt og mobning. Men den tør også vende alle sider af en sag og vise at verden ikke er sort/hvid.
Selv er vi nået til 2. sæson og jeg frygter et fald i kvaliteten fremadrettet, da den begynder at vige meget fra det oprindelige oplæg. Men de første to sæsoner er decideret fremragende og noget som alle bør give en chance.
Læs også om de bedste tøsefilm på Netflix
The kominsky Method
The Kominsky Method er en tæt dramakomedie, med en særdeles underspillet humor.
Skuespilleren Sandy Kominksy, med sin storhedstid længe bag sig, skal navigere i livets efterår med alderdom, livsrefleksion og irritation over ungdommens vitalitet.Både Alan Arkin og Michael Douglas er helt eminente og deres samspil bærer serien. Man tror på deres nære og ærlige venskab og føler sig med i deres op og nedture
Hvis du har tendens til at “2nd screene” vil du nok ikke få meget ud af serien. For humoren og underholdningen ligger i detaljerne, det usagte og små hentydninger til tidligere ting.
8 kommentarer
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback: